Blauwe zone in wijken rond station Barendrecht nog dit jaar ingesteld

BARENDRECHT – De gemeenteraad is afgelopen dinsdag akkoord gegaan met de plannen om een blauwe zone in te stellen in de wijken rond het treinstation van Barendrecht. Binnen de blauwe zone mogen automobilisten maar beperkte tijd parkeren (1 of 2 uur). Het doel is om treinreizigers en forenzen op het stationsdek te laten parkeren in plaats van in de omliggende wijken. Bewoners ervaren hier al jaren overlast van deze parkeerders.

De plannen hebben ook financiële gevolgen. Nu de raad akkoord is, kan er een gedetailleerde planning gemaakt worden. Ook moeten de ontheffingen voor de bewoners uitgegeven gaan worden. Planning is dat alle maatregelen nog dit jaar gereed zijn.

Blauwe zone

De blauwe zone zal worden ingesteld van 7:00 uur ‘s ochtends tot 14:00 uur ‘s middags. De blauwe zone ligt (ongeveer) binnen de volgende straten: Devel, Gouwe, Marijkesingel, Wilhelminastraat, Stationsweg (zie foto). “Ook wordt meer geld beschikbaar gesteld voor het aanbrengen van borden en markering van een blauwe zone in de wijk, de kosten voor het verstrekken van ontheffingen, extra toezicht door Boa’s en het monitoren van de maatregelen“, aldus de gemeente

In hetzelfde pakket aan maatregelen is ook de uitbreiding van parkeerplekken op de spoortunnel opgenomen: hier moeten minimaal 50 extra parkeerplaatsen voor auto’s worden gerealiseerd. Automobilisten die eerst in de wijk parkeerden moeten dan een plekje hebben op het parkeerdek.

Fietsenstalling

Dit jaar zal de fietsenstalling bij het NS station ook een update krijgen: de overdekte stalling zal daardoor de eerste 24 uur gratis beschikbaar worden gesteld. Forenzen kunnen daardoor iedere dag gratis hun fiets stallen. Wie zijn fiets langer dan 24 uur laat staan moet hiervoor wel betalen.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »