Nieuwe gemeentehuisplein op 20 april grotendeels klaar, markt vanaf 11 mei terug

BARENDRECHT – De gemeente streeft ernaar om de werkzaamheden op het vernieuwde gemeentehuisplein in april grotendeels klaar te hebben, maar geeft aan dat dit afhankelijk is van het weer.

De Binnenlandse Baan moet over een paar weken nog één keer worden afgesloten om de uitgestelde asfalteringswerkzaamheden, aanleg van de afwatering en aansluiting van het Onderlangs op de Binnenlandse Baan te realiseren. Het centrum is dan via de Buitenlandse Baan bereikbaar.

Wanneer is het Binnenhof klaar?

Naar verwachting is het nieuwe Binnenhof (gemeentehuisplein) 20 april grotendeels klaar. Van 23 tot en met 28 april staat de kermis er. De verdere inrichting, zoals de plaatsing van bloembakken, banken en verlichting, volgt na de kermis. De officiële feestelijke opening vindt op 12 mei plaats. In overleg met de ondernemers in het centrum heeft de gemeente ervoor gekozen om de opening over de mei-vakantie te tillen. De weekmarkt vindt u vanaf 11 mei weer op het Binnenhof.

Wanneer en waarom wordt de Binnenlandse Baan afgesloten?

Van 12 tot en met 20 april zijn de Binnenlandse Baan en het fietspad afgesloten. Ook de uitrit bij het Onderlangs is dan afgesloten. Het Onderlangs blijft bereikbaar: in- én uitrijden mag dan via ’t Vlak. De afsluiting is nodig om de eerder uitgestelde werkzaamheden uit te voeren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »