Schuldhulpmaatjes ontvangen certificaat: ondersteuning bieden bij schuldproblemen

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Donderdag 15 maart 2018) hebben de deelnemers van de training tot ‘Schuldhulpmaatje’ hun certificaat in ontvangst mogen nemen. De cursus werd door de deelnemer succesvol afgerond. De overhandiging van de certificaten door KijkOpWelzijn vond plaats in het Dienstencentrum aan de Windsingel.

De deelnemers hebben nu de kennis en kunde om gekoppeld te worden aan een persoon of gezin die hulp wil ontvangen bij de financiële administratie. Hiermee helpen ze als vrijwilliger inwoners uit (oa) Barendrecht bij het oplossen van schuldproblemen.

Schuldhulp

Als vrijwillige schuldhulpverlener bied je begeleiding en ondersteuning op het administratieve en financiële vlak aan mensen die daar hulp bij nodig hebben. Samen een overzicht maken van inkomsten en uitgaven is vaak al een goed begin. Daarna kan er gezocht wordt naar een prettige structuur, zoals bijvoorbeeld het maken van een indeling in mappen, het bijhouden van een kasboek of een digitaal overzicht maken.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen het overzicht over hun financiën kwijt raken. Denk aan grote gebeurtenissen in de persoonlijke sfeer, zoals ontslag of echtscheiding. Soms ontstaat de situatie in de loop der jaren. De ervaring leert dat het iedereen kan overkomen. Om de zaken weer op de rit te krijgen, kun je iemand die meedenkt en meekijkt goed gebruiken. “Daarom bieden wij als welzijnorganisatie de mogelijkheid van de inzet van een Vrijwillige Schuldhulpverlener“, aldus KijkOpWelzijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »