Vrijwilligersmarkt in Het Kruispunt: Kennismaking met vrijwilligersorganisaties in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 20 januari 2018) vond in de bibliotheek van Het Kruispunt de vrijwilligersmarkt plaats: een markt waar organisaties zichzelf konden presenteren aan mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Na het eerste uur hadden diverse organisaties al een aantal geïnteresseerden langs zien komen.

Zo hoopt bijvoorbeeld Buurtpreventie Barendrecht binnenkort de nieuwe vrijwilligers te mogen verwelkomen die zich gaan inzetten voor veiligheid in de (eigen) wijk. De markt werd georganiseerd door KijkOpWelzijn Barendrecht.

Organisaties

Tijdens de vrijwilligersmarkt presenteerden organisaties zich met als doel het direct werven van nieuwe vrijwilligers. De markt resulteerde in een voorlopige telling van zo’n 42 contacten en eventuele matches tussen nieuwe vrijwilligers en de aanwezige organisaties. “Dit sfeervolle evenement zal zeker een vervolg krijgen!“, aldus Hilde Fortes van KijkOpWelzijn Barendrecht.

Onder andere de volgende organisaties waren aanwezig op de vrijwilligersmarkt en hebben mogelijkheden voor het uitvoeren van vrijwilligerswerk: De Oranjespeeltuin, Stichting Altijd Feest, Vluchtelingenwerk Barendrecht, Harmonievereniging Barendrecht, KijkOpWelzijn, Natuurvereniging Eiland IJsselmonde, Stichting Present, Buurtpreventie Barendrecht, NVP, Stichting IJsselmonde-Oost, Laurens, Terre des Hommes, SEDOB, Hospice de Reiziger, Stichting de Overblijf, Homestart BAR en het Reumafonds.

Oproep

Het is de Harmonievereniging Barendrecht vandaag (Zaterdag 20 januari 2018) niet gelukt om de positie van Verenigingsvertegenwoordiger ingevuld te krijgen, dus bij deze alsnog de oproep:

Het bestuur van Harmonievereniging Barendrecht zoekt iemand die de vereniging wil vertegenwoordigen. In een grote vereniging als Harmonievereniging Barendrecht gebeurt veel. Op cultureel vlak is de vereniging een van de, zo niet de grootste van Barendrecht. Dit heeft tot gevolg dat de vereniging ook goed vertegenwoordigd moet worden binnen de politiek en het bedrijfsleven, bijvoorbeeld bij afspraken met de gemeente, de nieuwjaarsreceptie of sponsoren. Voor deze vertegenwoordigersrol zoeken we jou! Voor meer informatie kunt u contact opnemen via secretaris@harmoniebarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »