Transformatie van opgang naar de Middenbaan: Van (steile) helling naar natuurstenen trap met klinkers

BARENDRECHT – De opgang vanaf het vernieuwde gemeentehuisplein naar de Middenbaan ondergaat momenteel een transformatie. De (steile) helling maakt binnenkort plaats voor een grote natuurstenen trap. “Een voorplein en vernieuwde entree maken Binnenhof en winkelgebied meer één geheel“, aldus de gemeente Barendrecht.

Vanuit de Centrumaanpak willen we een aantrekkelijk centrum met een uitnodigende entree naar het winkelgebied. Door onderaan bij de Hema en Het Kruispunt een voorplein te maken zijn het Binnenhof en het winkelgebied meer één geheel.” De ‘kuil’ voor de HEMA zal daarom verdwijnen: het hele plein wordt ter hoogte van de HEMA verlaagd, waardoor de entree van deze winkel op dezelfde hoogte ligt als het plein.

Natuurstenen trap

Afgelopen week zijn de fietsenrekken al weggehaald van de helling, is een deel van de grond afgegraven en zijn de kunstwerken ‘De Wimpels‘ weggehaald. De kunstwerken zullen na de werkzaamheden bovenaan de trap worden geplaatst, in lijn met de ingang van Het Kruispunt.

Rechts naast de trap komt een hellingbaan voor o.a. minder validen, nood- en hulpdiensten en mensen met kinderwagens. De rest van de huidige helling wordt een natuurstenen trap met klinkers, de trap naast de ING blijft.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »