Carnisselande, Barendrecht (Portlandsebaan, keerlus tram)

BARENDRECHT – In de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk is Home-Start BAR op zoek naar enthousiaste mensen die een keer per week een jong gezin willen steunen op basis van gelijkwaardigheid.

Home-Start BAR zoekt naar personen die opvoedingservaring hebben, flexibel kunnen denken en bereid zijn om zich voor een langere periode voor een Home-Startgezin in te zetten.

Gezin helpen

Home-Start vrijwilligers ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen.

Aanmelding bij Home-Start levert je veel op: een goede voorbereidende cursus op je vrijwilligerstaak, regelmatige professionele ondersteuning door de coördinator, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en contacten met leuke collega’s. Bovendien ga je ervaren dat het contact met jouw eigen Home-Startgezin heel verrijkend en leerzaam is en een goed gevoel geeft. Eén van de vrijwilligers zei hierover: ‘Ik wist eerder niet dat je door een luisterend oor te bieden, mee te denken en mee te draaien in een gezin zoveel kon betekenen voor ouders’.

Uitvoerder CJG Rijnmond zorgt voor een onkostenregeling en vraagt bij gebleken geschiktheid een VOG voor je aan. Lijkt dit je wat? Neem dan vooral vrijblijvend contact op met de coördinator Jeanette Dekker voor verdere info. Mail: home.start.bar@cjgrijnmond.nl of bel: 06-35124547. Zie ook: www.home-start.nl.

Home-Start

Home-Start is er voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar. Home-Start+ werkt met gezinnen met kinderen van 7 t/m 14 jaar. De gezinnen geven zelf aan waarbij zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Home-Start en Home-Start+ willen het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »