Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – De afgelopen weken zijn er extra fietsenrekken geplaatst bij de haltes Waterkant, Meerwede (Noordersingel) en Vrijenburg. Op het Middeldijkerplein komen ook nog extra rekken. In totaal gaat het om ruim 200 extra stallingsmogelijkheden.

Met de extra rekken wil de gemeente Barendrecht samen met de MRDH (MetropoolRegio Den Haag Rotterdam) het OV-gebruik stimuleren. “Betere en veiligere stallingsmogelijkheden voor de fiets kunnen bijdragen aan meer gebruik van het OV“, aldus de gemeente.

Fietsenrekken

Met het nieuwe type rek is het eenvoudiger om fi etsen veilig te stallen. De rekken zijn gebruiksvriendelijk en hebben betere aanbindmogelijkheden waardoor de fietsendief minder kans heeft om de fiets mee te nemen. Op termijn worden alle rekken op het Middeldijkerplein vervangen door dit nieuwe type

TramPlus

Met de TramPlus (RET lijn 25) sta je met een klein half uurtje in het hart van Rotterdam. Via de A29 reizen de forensen dagelijks vanuit Barendrecht naar de ruit van Rotterdam om hun weg te vervolgen over de A16 of A15. “Het aandeel van automobilisten op deze verbinding, die met de tram een goede alternatieve OV-verbinding heeft, is circa 50%. Reizen met het OV kan een behoorlijke tijdswinst opleveren voor de reiziger”, zo stelt de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »