Leerlingen van Plusklas de Raket halen met kerstconcert €250 op voor Roparunteam

BARENDRECHT – [Foto’s] Leerlingen van Plusklas de Raket (groep 5 t/m 7) hebben vanochtend (Donderdag 14 december 2017) een kerstconcert gehouden voor familieleden. Het concert is door de kinderen zelf georganiseerd. Ze kozen de kerstmuziek uit en hebben deze vervolgens ook zelf op instrumenten ten gehore gebracht. De opbrengst van deze morgen (Vrijdag 15 december 2017) was 244,20 euro. Het bedrag is door een van de ouders afgerond naar 250 euro!

Familieleden konden een kaartje kopen voor het concert. De leerlingen hebben met elkaar bedacht om het Roparunteam waar hun juf (Erina den Otter-Berkman) deel van uit maakt op deze manier te sponsoren: de opbrengst komt ten goede aan Roparun team 185 (team Ondernemers Barendrecht). Het concert is één van de acties om hiervoor geld in te zamelen.

Kerstconcert organiseren

Enkele weken geleden zijn de kinderen begonnen met brainstormen, vergaderen, kaartjes maken, programma samenstellen, lekkers regelen en oefenen van de muziekstukken. De leerlingen leerden o.a. grenzen verleggen, samenwerken, doorgaan wanneer iets wrijving gaf, doorzetten, rekening houden met elkaar, hulp vragen en accepteren.

Vanochtend verzorgden de leerlingen alles zelfstandig. Bezoekers werden aan het begin welkom geheten en kregen koffie/thee met wat lekkers aangeboden. De opbrengst was uiteraard voor het goede doel. Ook kerstversieringen (geschonken door een creatieve moeder) werden verkocht.

De leerlingen zorgden, naast de presentatie en het voorlezen van een gedicht, ook voor de muzikale invulling van de ochtend. Liederen die o.a. werden gespeeld waren: Stille Nacht, Jingle Bells, Schoon avondlied, midden in de winternacht, Engeltjes in de kerstboom, er is een Kindeke, kling klokje en Last Christmas.

Raketklas

De Raket is de bovenschoolse plusklas van elf basisscholen van de Vereniging PCPO Barendrecht en Ridderkerk en is gehuisvest in het schoolgebouw van CBS het Kompas Hier krijgen meer– en hoogbegaafde kinderen een dagdeel onderwijs en begeleiding van specialistisch opgeleide leerkrachten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »