Waarderingsspeld voor mevrouw van der Waarde-van Deventer en de heer van der Pas

BARENDRECHT – Vanmiddag (Woensdag 2 augustus 2017) ontvingen mevrouw van der Waarde-van Deventer en de heer van der Pas beiden een Barendrechtse Waarderingsspeld uit handen van burgemeester Van Belzen. Zij kregen de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor hun jarenlange inzet voor de BVV Barendrecht.

De uitreiking van de onderscheiding vond plaats na afloop van het G-voetbaltoernooi op Sportpark de Bongerd. Zowel mevrouw van der Waarde als de heer van der Pas maken al sinds de start van het G-toernooi, dat vandaag (Woensdag 2 augustus 2017) een 25-jarig jubileum vierde, deel uit van een team van zeventig BVV-vrijwilligers dat jaarlijks voor een vlekkeloos verloop van het toernooi zorgt.

Mevrouw van der Waarde

Mevrouw van der Waarde is al ruim 31 jaar lid van de BVV Barendrecht. Van 1990 tot 2001 maakte zij deel uit van het hoofdbestuur van de vereniging, waarvoor zij de administratieve ondersteuning verzorgde. Daarnaast verzorgde zij jarenlang de gehele ledenadministratie van de BVV en de zogenoemde bestuursdiensten op zaterdag. Ze vervulde een bijzondere reeks van vrijwilligerstaken, van zitting in het wedstrijdsecretariaat en het jeugdbestuur tot het schrijven van de nieuwsbrief en het stallen en verkopen van gebruikte voetbalschoenen.

Tot op de dag van vandaag (Woensdag 2 augustus 2017) vormt mevrouw van der Waarde, samen met haar echtgenoot, de spil van de landelijke G-voetbaldag. Voor dit bijzondere toernooi regelt zij de organisatie en afstemming met de Coaches Betaald Voetbal en de KNVB.

Heer van der Pas

De heer van der Pas is sinds 1 augustus 2017 al 60 jaar lid van de BVV Barendrecht en nog altijd zeer actief als vrijwilliger voor de vereniging. Hij maakte van 1996 tot 2007 deel uit van het hoofdbestuur van de vereniging, waarbij hij o.a. de functie vervulde van wedstrijdsecretaris senioren. Ook trad hij, als ‘oprichter’ van de interne zaalvoetbalcompetitie van de BVV Barendrecht, als afgevaardigde op in het bestuur. Hij is al sinds de oprichting veertig jaar geleden en tot op de dag van vandaag (Woensdag 2 augustus 2017) de roerganger van het zaalvoetbal. Daarnaast is hij dagelijks aanwezig bij de voetbalvereniging, waar hij zich voornamelijk bezig houdt met facilitaire zaken.

In 2002 werd de heer van der Pas benoemd tot Lid van Verdienste en in 2007 tot Erelid van de BVV Barendrecht. Op 15 februari 2017 ontving hij, tijdens het jaarlijkse Sportgala van de gemeente, de titel ‘Sportvrijwilliger van het Jaar’. Bovendien ontving de heer van der Pas dit jaar tijdens de Lintjesregen op 26 april een koninklijke onderscheiding.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »