Getuigenoproep: Wie hielp Jimmy nadat hij ernstige verwondingen opliep aan de 1e Barendrechtseweg?

BARENDRECHT – Jimmy (25) reed afgelopen vrijdag op zijn fiets over de 1e Barendrechtseweg. Onder het viaduct van de A15 is hij vermoedelijk ten val gekomen, maar dit kan hij zich door de val niet meer herinneren. Er wordt nu gezocht naar getuigen om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Jimmy liep door de val schaafwonden op in zijn gezicht, heeft een scheurtje in zijn radiuskop (elleboog) en zijn jukbeen is op 3 plaatsen gebroken. Hier is hij vrijdag direct aan geopereerd. Ook scheurde zijn wenkbrauw waardoor hij moest worden gehecht. Zijn moeder Yvonne laat weten dat het inmiddels al iets beter met hem gaat.

Getuigen

Moeder Yvonne: “Bij vlagen komt zijn geheugen terug. Hij is met zijn vader ter plaatse geweest om te achterhalen waar en wat er precies fout is gegaan, dus vandaar de zoektocht naar getuigen“. Er wordt gezocht naar 2 personen die de jongeman hebben geholpen na zijn val. De man en vrouw reden vermoedelijk in hun auto (foto onder artikel) achter de fietser en hebben eerste hulp verleend. “We hebben zelf geprobeerd om e.e.a. te onderzoeken en hebben het vermoeden dat hij onder het viaduct ten val is gekomen doordat het asfalt voor een deel is weggehaald waardoor een verhoging is ontstaan die hij vanwege het verschil van licht naar donker niet heeft gezien“, aldus Yvonne.

Bent/kent u de personen die Jimmy hebben geholpen of heeft u het ongeval (ook) zien gebeuren? Neem dan via deze pagina contact op met BarendrechtNU zodat u in contact kan worden gebracht met het slachtoffer. (Update: Inmiddels is duidelijk dat vlak voor publicatie van dit artikel de gezochte personen al waren gevonden via de Facebookpagina van BarendrechtNU, Update 2: Een tweede getuige heeft zich ook nog gemeld.).

Omleiding

Het is bekend dat de jongen waarschijnlijk niet op het betreffende stuk weg mocht fietsen. Hij kwam uit de richting van de Dierensteinweg en was onderweg naar het CBR om examen te doen. Ter hoogte van de Bongerdhal (sporthal) staat een omleidingsbord voor fietsers, die moeten dan het zebrapad over fietsen (of lopen?). De pijlen staan echter ook in de richting van de autorijbaan, waardoor Jimmy de rijbaan op is gereden en zo onder het viaduct A15 terecht kwam. Het komt regelmatig voor dat fietsers dit, dan wel niet bewust, doen.

Er vond vandaag (Woensdag 2 augustus 2017) opnieuw een ongeval plaats op de betreffende locatie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »