Bussluizen onderdoorgang A29, Harmonielaan, Breslau, Barendrecht

BARENDRECHT – Er is de afgelopen jaren veel over gesproken, maar op dinsdag 10 oktober 2017 is het dan eindelijk echt zo ver: De openstelling van de onderdoorgang A29. Op deze dag zal wethouder Luijendijk (verkeer) de bussluis aan de Harmonielaan verwijderen.

Vanaf dat moment is de Harmonielaan geopend om sneller tussen oost en west Barendrecht te reizen.

Verkeersaanpassingen

Vanwege de verwachte toename in verkeersdrukte door de openstelling heeft de gemeente de afgelopen maanden diverse werkzaamheden uitgevoerd: een nieuwe rotonde aan de Henry Dunantlaan, nieuwe bushalte(haven)s, geluidsreducerend asfalt, geluidsschermen langs de Sweelincklaan en een nieuwe rotonde aan de Breslau. Momenteel wordt er gestart aan het omvormen van de rotonde aan de 1e Barendrechtseweg tot een verkeerskruispunt. “Wanneer de werkzaamheden af zijn aan de 1e Barendrechtseweg, vinden er nog allerlei kleinere aanpassingen plaats langs de route. Ook worden er geluidschermen geplaatst bij de Gdansk en de Henry Dunantlaan. Het verkeer ondervindt hier lichte hinder van“, aldus de gemeente.

Foto update (17 juli 2017) van de nieuwe rotonde aan de Breslau:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »