Nieuwe routes en tijden voor bussen en treinen in Barendrecht 2016-2017

BARENDRECHT – Sinds vandaag (Zondag 11 december 2016) rijden de treinen op station Barendrecht volgens de nieuwe NS dienstregeling. Ook voor de bussen van de RET zijn de aankomsttijden en in sommige gevallen routes veranderd.

Buslijn 84 rijdt sinds vandaag (Zondag 11 december 2016) niet meer over de Boerhaavelaan en Dorpsstraat, maar over de Henry Dunantlaan -met een extra halte bij bedrijventerrein Bijdorp- en de Dudokdreef. Doordeweeks vertrekken sprinters richting Rotterdam om 6 over heel en 6 over half (nu nog maar 2x per uur i.v.m. de werkzaamheden). Sprinters richting Dordrecht vertrekken om vier minuten voor half en zes minuten voor het hele uur. Volgens de RET moeten bus en trein met de nieuwe dienstregeling beter op elkaar aansluiten.

Zie ook: Bus 180: Barendrecht – Heinenoord vanaf 11 december 2016 terug

Dienstregeling RET

De RET heeft in Barendrecht de volgende wijzigingen doorgevoerd. Bekijk hier de dienstregeling van de RET.

  • Buslijn 84 gaat vaker van en naar Barendrecht rijden: in de ochtend- en avondspits zes keer per uur, overdag vier keer per uur en ’s avonds twee keer per uur.
  • De route aan de noordkant van Barendrecht wijzigt. De bus gaat namelijk via de Henry Dunantlaan rijden. Er komt een nieuwe halte bij bedrijventerrein Bijdorp zodat je daar ook met het openbaar vervoer kunt komen. De haltes Dorpsstraat en Boerhaavelaan worden verplaatst naar de nieuwe route.
  • Op werkdagen gaan de bussen vroeger en vaker naar Zuidplein rijden. Neem je de eerste rit, dan ben je al rond 06.10 uur bij Zuidplein.
  • In de nieuwe dienstregeling van de NS voor 2017 wijzigt een groot aantal vertrek- en aankomsttijden. Om je niet te lang bij het overstappen op jouw aansluiting te laten wachten, sluiten de tijden van buslijn 84 aan op de vertrek- en aankomsttijden van de trein. In Barendrecht blijft er bij de halte Lindehoevelaan een overstapmogelijkheid op buslijn 183.
  • Om je sneller vanuit Lombardijen naar het Zuidplein te brengen, rijdt bus 84 met ingang van de nieuwe dienstregeling via de Guido Gezelleweg (in plaats van via de Pascalweg – Spinozaweg).
  • Buslijn 184 komt te vervallen, reizigers vanuit Vrouwenpolder en Buitenoord kunnen in het vervolg met buslijn 183 mee. Buslijn 183 wisselt met lijn 182 van route (zie hieronder).
  • In Barendrecht ‘wisselen’ de lijnen 183 en 283 van route. Lijn 183 rijdt met ingang van de dienstregeling 2017 via Vrouwenpolder, lijn 283 rijdt via bedrijventerrein Vaanpark-II en Nieuweland. Omdat buslijn 183 via Vrouwenpolder gaat rijden, ben je als je uit Vrouwenpolder en Buitenoord komt, sneller op Zuidplein en Lombardijen/Kralingse Zoom. Lijn 183 stopt ook bij de halte IKEA. De bussen sluiten bij station Lombardijen aan op de trein naar Rotterdam en bij de halte Lindehoevelaan in Barendrecht op de bussen van lijn 84.
  • Perron F op Zuidplein wordt het begin- en eindpunt van lijn 283. Deze bus gaat vanaf Zuidplein via Portland naar bedrijventerrein Vaanpark-II in Barendrecht rijden.
  • Buslijn 601 krijgt een andere route door Barendrecht waardoor mensen dichter bij huis op deze buurtbus kunnen stappen.

Foto: Nieuwe bushalte aan de Dudokdreef (bushokje verplaatst vanaf de Dorpsstraat).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »