Kinderen verrast met echte brandweerauto bij voorstelling 'Brandweerman Sam Live'

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zondag 11 december 2016) stonden er twee voorstellingen van ‘Brandweerman Sam redt het Circus’ op het programma van Theater het Kruispunt. Op uitnodiging van het theater was de echte brandweer ook aanwezig: twee brandweerlieden van brandweer Barendrecht stonden met een brandweerauto voor de deur van Het Kruispunt.

Kinderen mochten plaats nemen achter het stuur en konden de hele brandweerauto bekijken. Tegelijkertijd maakte de brandweer van de gelegenheid gebruik om ouders voor te lichten over brandveiligheid.

Brandweerauto

Het ene na het andere kind mocht plaatsnemen in de brandweerauto. Terwijl de brandweerhelm net boven het stuur uit stak had de kleine brandweerman via de portofoon contact met mama: “Mama, vind jij het leuk?“, waarop over de portofoon terug kwam: “Ja, heel leuk, je ziet er zo heel schattig uit!” Na een korte radiostilte klonk er uit de speaker bij mama: “Ja… dat weet ik“. Terwijl deze jonge brandweerfan richting het theater wandelde volgden er nog vele andere kinderen die de vele onderdelen van de brandweerauto mochten ontdekken.

De brandweerauto was overigens een reserve tankautospuit van de veiligheidsregio. De volledige vrijwillige brandweer van Barendrecht is de hele middag gewoon paraat geweest voor incidenten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »