Nieuwe route buurtbus lijn 601 met meer haltes tussen station en centrum

BARENDRECHT – Tegelijk met de nieuwe dienstregeling van de RET wordt op 12 december 2016 ook de dienstregeling van buslijn 601 aangepast. Deze (buurt)bus rijdt zes dagen per week tussen Rotterdam (Beverwaard), Ridderkerk (Bolnes, Slikkerveer, centrum, Rijsoord) en Barendrecht (centrum).

De RET-buurtbus biedt plaats aan acht passagiers en wordt bestuurd door enthousiaste vrijwilligers. Vanuit Barendrecht kwamen verzoeken, o.a. van KijkopWelzijn, om extra haltes in de buurt van de Rietgors en omgeving te plannen.

Route

Ridderkerk – Noldijk – NS-station Barendrecht (overkapping en beneden) – Gebroken Meeldijk – Gouwe – Korianderhof – Lavendelhof – Alsemhof – Marjoleinlaan – Binnenlandse Baan. Start én eindpunt is het Binnenhof (gemeentehuis).

Werkdagen

Vanaf 12 december rijdt de buurtbus 601 op werkdagen tussen 7.00 en 9.00 uur om de dertig minuten tussen Ridderkerk-West en Barendrecht centrum. Na 9.00 uur rijdt de bus één keer in het uur tot circa 18.00 uur.

Zaterdagen

Op zaterdag start de dienst vanuit Ridderkerk, op verzoek van reizigers, iets eerder. De eerste bus richting Barendrecht vertrekt om 09.57 uur vanaf de Waterbushalte in Slikkerveer. De eerste rit richting Ridderkerk/Beverwaard vertrekt om 10.44 uur vanaf het gemeentehuis. De laatste rit vanuit Bolnes/Beverwaard vertrekt in het vervolg om 15.42 uur richting Barendrecht. Om 16.44 uur vertrekt de (laatste) bus terug naar Ridderkerk/Slikkerveer.

Kijk voor meer informatie over de dienstregeling op ret.nl of neem contact op met Hans Muntz via telefoonnummer 0180 451 441.

Foto: Extra halte aan de Lavendelhof. Opvallend detail: De haltepaal staat op precies dezelfde plek als die voor het aanbieden van huisafval…Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »