Politieauto (Politie)

BARENDRECHT – In de eerste helft van 2016 is het totaal aantal misdrijven in Barendrecht met 15% toegenomen ten opzichte van 2015. Er is tevens een toename van de aantallen misdrijven diefstal/inbraak bij bedrijven en instellingen (+156%), diefstal van brom, snor en andere fietsen (+90%) en diefstal uit/vanaf motorvoertuigen (+51%) in Barendrecht.

Bekijk hier alle misdaadcijfers van Barendrecht voor de eerste helft van 2016. In totaal zijn er in 2016 tot op heden 350 verdachten voor een misdrijf in Barendrecht aangemerkt, inclusief verdachten in nog lopende onderzoeken.

Inbraak, geweld en verdachten

Over de eerste helft van 2016 zijn er 68 woninginbraken (of pogingen daartoe) geregistreerd. Dit is bijna gelijk aan de eerste helft van vorig jaar (69). De regionale ontwikkeling van een dalend aantal woninginbraken is in Barendrecht niet terug te zien. Tot november 2016 zijn er al 105 woninginbraken geregistreerd, de politie heeft 9 verdachten in beeld voor een woninginbraak in Barendrecht.

Het aantal straatroven in Barendrecht staat voor dit jaar tot november op 6 meldingen, voor één van deze zaken is een verdachte aangehouden. In totaal waren er 14 gevallen van diefstal met geweld, waarvan 6 straatroven.

Voor 51 meldingen van een mishandeling zijn 26 verdachten aangehouden. Daarnaast waren er 7 zware mishandelingen waarvoor 5 verdachten zijn aangehouden. Er is één poging tot moord c.q. doodslag geregistreerd, een persoon reed met een auto in op een andere persoon.

Er zijn 47 mensen aangehouden vanwege rijden onder invloed. Dit betrof meestal rijden met teveel alcohol op, in 2 zaken ging het om drugsgebruik.

In totaal zijn er tot op heden 280 meldingen van ‘geweld achter de voordeur’. Deze meldingen van huiselijk geweld variëren van familieruzies tot ruzies met bijvoorbeeld een ex-partner.

Misdrijven

De politie heeft de volgende cijfers over de eerste helft van 2016 op een rijtje gezet (bovenstaande alinea gaat over tot november). Het gaat om misdrijven die zijn gepleegd in Barendrecht:

High impact crime en geweld

Misdrijf Aantal
Diefstal/inbraak woning 68
Diefstal/inbraak box/garage/schuur/tuinhuis 7
Openlijk geweld tegen persoon 5
Bedreiging 31
Mishandeling 34
Straatroof 2
Overval 0

Vermogenscriminaliteit

Misdrijf Aantal
Diefstal uit/vanaf motorvoertuigen 178
Diefstal van motorvoertuigen 20
Diefstal van brom-, snor-, fietsen 148
Zakkenrollerij 13
Vernieling c.q. zaakbeschadiging 98
Diefstal/inbraak bedrijven en instellingen 41

Overige zaken

Misdrijf Aantal
Drugshandel 3
Huiselijk Geweld 32Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »