Kunstwerken Eftelingrotonde (1e Barendrechtseweg, Barendrecht)

BARENDRECHT – De kunstwerken van de Efteling-rotonde (1e Barendrechtseweg/Henry Dunantlaan) zouden oorspronkelijk naar de kruising op de Dierensteinweg nabij de Bongerd worden verplaatst. Het kunstwerk dat momenteel op ‘Efteling rotonde’ staat, wordt echter toch naar de rotonde op de Boerhaavelaan verplaatst. Dat heeft het college van B&W besloten.

Het kunstwerk moet verplaatst worden vanaf de huidige Eftelingrotonde omdat deze rotonde zal worden vervangen door een kruispunt met verkeerslichten. De werkzaamheden aan de rotonde Henry Dunantlaan – Dierensteinweg – 1e Barendrechtseweg, ofwel de huidige ‘Efteling rotonde’, starten naar verwachting juli 2017. In de zomermaanden heeft dit namelijk de minste impact op het verkeer.

Ander kunstwerk

De kruising nabij de Bongerd krijgt in plaats van het kunstwerk een andere invulling die beter past bij een dergelijke sportieve omgeving. De uitvoering zal starten in het voorjaar van 2017.

Zie ook: Openstelling onderdoorgang A29: Efteling rotonde verdwijnt, groot kruispunt ervoor terugBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »