Politieauto

BARENDRECHT – [Cijfers] Het aantal meldingen van jeugdoverlast in Barendrecht is in de eerste helft van 2016 met 58% toegenomen ten opzichte van de eerste helft van 2015 (64 tegenover 101 meldingen). Dit blijkt uit de cijfers van de politie over het aantal incidenten in Barendrecht gedurende de eerste helft van 2016.

Het aantal verwijzingen naar bureau HALT in Barendrecht is ten opzichte van de eerste helft van 2015 afgenomen (-11). Er is in de eerste helft van het huidige jaar slechts één verwijzing geweest vanwege een vuurwerkovertredingen, vorig jaar waren dat er over dezelfde periode al 12. Daarnaast waren er minder verwijzingen voor baldadigheid (-2) en meer verwijzingen voor vermogensdelicten (+3). Van de 17 HALT verwijzingen werden er 9 opgelegd vanwege schoolverzuim.

Incidenten

Naast meldingen over jeugdoverlast zijn er meerdere soorten incidenten die de politie registreert. Zo is het aantal meldingen van verkeersoverlast in Barendrecht toegenomen terwijl er regionaal een daling is te zien. Een verandering in de goede richting is te zien bij het aantal meldingen van geweld tegen de politie en personen met een publieke taak. Vorig jaar waren dit er namelijk nog respectievelijk 7 en 3, dit jaar bleef het beperkt tot 4 en 2 meldingen.

Incidenten cijfers

Incidenten cijfers over de eerste helft van 2016 in Barendrecht:

Incident Aantal
Drugs/drankoverlast 19
Verkeersoverlast 37
Burengerucht 38
Overlast door verward/overspannen persoon 53
Melding overlast jeugd 101
Geweld tegen Politie Ambtenaren (GTPA) 4
Veilige Publieke taak (VPT) 2

Cijfers verwijzingen naar bureau HALT

Het aantal HALT verwijzingen over de eerste helft van 2016 in Barendrecht (17 in totaal):

Type HALT verwijzing Aantal
Baldadigheid 1
Openbare orde 0
Overig 1
Schoolverzuim 9
Vermogensdelicten 5
Vernieling 0
Vuurwerkovertredingen 1

Zie ook: In totaal 350 verdachten voor misdrijven in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »