Herontwikkeling Mr. Lohmanstraat: 30 woningen slopen, 100 parkeerplaatsen ervoor terug

BARENDRECHT – De gemeente en woonvereniging Patrimonium Barendrecht hebben overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van het gebied aan de Mr. Lohmanstraat en de ontwikkeling van sociale appartementen door Patrimonium. Wethouder Lennart van der Linden (Financiën) en directeur Peter Manders (Patrimonium) zetten vorige week hun handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst.

Met de overeenkomst wordt de gemeente op termijn eigenaar van het gebied aan de Mr. Lohmanstraat 2-32. Dit gebeurt nadat Patrimonium de 16 woningen op deze locatie gesloopt heeft. Hierdoor ontstaat ruimte voor de realisatie van zo’n 100 parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen hebben een dubbele functie. Enerzijds voor de toekomstige bewoners van appartementen die Patrimonium in de toekomst in dit gebied wil realiseren, anderzijds voor bezoekers van het Barendrechtse centrum. Bovendien ontstaat er extra ruimte voor uitbreiding van de winkelpanden aan de achterzijde van de Middenbaan.

Voorrang bij nieuwe woning

Voor de bewoners van de 16 woningen aan de Mr. Lohmanstraat 2-32 komt aan een lange periode van onzekerheid nu een eind. Door middel van de overeenkomst ligt formeel vast dat hun woningen worden gesloopt. Zij krijgen nu voorrang bij de toewijzing van een nieuwe woning én maken nu naast de doorstroomvergoeding ook officieel aanspraak op een wettelijke verhuis- en inrichtingskostenvergoeding. Patrimonium begeleidt hen daarbij en heeft de huurders de afgelopen maanden ingelicht over de voortgang. De verwachting is dat de woningen uiterlijk eind 2017 gesloopt kunnen worden.

Zie ook: Nieuw centrum Barendrecht: Uitbreiding winkels, sloop woningen en meer parkeerplaatsen

Foto: Peter Manders (links) en Lennart van der Linden (fotografie: Woonvereniging Patrimonium Barendrecht)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »