20 mei: Opening van Hoftuin in de Vrouwenpolder

BARENDRECHT – In de Barendrechtse wijk Vrouwenpolder hebben bewoners, gemeente Barendrecht, basisschool Groen van Prinsterer en stichting Abela samen met verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen in één geslagen om de Hoftuin te realiseren.

Op vrijdag 20 mei om 13 uur opent wethouder Ingeborg Monhemius de Hoftuin door met kinderen een boom te planten. Bij het planten worden verschillende wensen van kinderen ‘meegeplant’. Na opening kunnen kinderen helpen bij het inzaaien van de speelheuvel met gras- en bloemenzaad. Locatie Hoftuin: Naast de Kiss & Ride plaats van MFA Hof van Maxima (Hedwigepolder 2).

Hoftuin

De Hoftuin is een openbare tuin waarin iedereen, van jong tot oud, welkom is om te spelen, te tuinieren, een praatje te maken en/of te verblijven. De tuin ligt direct naast MFA Hof van Maxima. De Groen van Prinsterer gaat de tuin gebruiken bij educatie lessen, kinderopvang Eiland Marlyne gaat de tuin gebruiken voor spelen en activiteiten.

Gezamenlijk is gewerkt aan een ontwerp en de aanleg. Veel diensten en materialen zijn door Barendrechtse bedrijven gesponsord. De tuin is nog niet af. De basis is letterlijk en figuurlijk gelegd. De komende tijd krijgt de tuin de tijd en de ruimte om verder te ontwikkelen en uitgebouwd te worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »