5 nov: Kickoff-meeting Lokaal fonds voor Barendrecht

BARENDRECHT – Het Lokaal fonds voor Barendrecht is blij met de toekenning van de ANBI (algemeen nut beogende instelling) status. Met deze status is het naast maatschappelijk, ook fiscaal interessant om aan het Lokaal fonds te geven. In de belastingaangifte inkomstenbelasting mag je je hele donatie aftrekken als gift. Bedrijven die aangifte vennootschapsbelasting doen mogen de gift volledig als kosten beschouwen.

Het Lokaal fonds voor Barendrecht steunt initiatieven door onder voorwaarden gelden beschikbaar te stellen aan organisaties die hiervoor een aanvraag indienen. Het fonds is een particulier initiatief en wil ondersteuning bieden aan projecten in Barendrecht op het brede gebied van Educatie, Cultuur, Sport en Recreatie, Natuur en Milieu alsmede de Sociale- en Gezondheidszorg. ‘Local for local’, is hierbij het motto van het fonds.

Belasting

De Belastingdienst kent de ANBI status toe aan het Lokaal fonds voor Barendrecht vanaf de datum van haar oprichting in juni 2015. Alle giften, zowel in natura als in materialen of kennis, zijn hierdoor op te voeren in de aangiften inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Dat is wel zo leuk voor de donateur of sponsor. Hij draagt bij aan een mooie Barendrechtse samenleving èn kan fiscaal voordeel behalen. Het kan ook voor het Lokaal fonds gunstig uitpakken omdat je een hoger bedrag kunt geven om netto na belasting op het bedrag te komen wat je zonder fiscale voordelen wilde geven.

ANBI status

Ook voor het Lokaal fonds zijn er voordelen aan de ANBI status. Het Lokaal fonds hoeft geen belasting te betalen over ontvangen schenkingen en erfenissen. Door rechtstreeks aan het fonds te schenken of nalaten via een overeenkomst of testament voorkom je dat eerst belasting betaald moet worden voordat erfgenamen het gewenste bedrag aan het Lokaal fonds doneren. Een rekenvoorbeeld: je wilt € 100 aan het Lokaal fonds voor Barendrecht geven. Je betaalt 42% belasting. Door de ANBI-status kun je het Lokaal fonds € 172 doneren, 42% = € 72 minder belasting te betalen, per saldo ben je €100 kwijt. Met een periodieke gift aan het Lokaal fonds voor Barendrecht hoef je zelfs geen rekening te houden met de drempel giftenaftrek van 1% van jouw jaarinkomen in de belastingaangifte.

Wilt u meer weten over periodiek doneren of nalaten aan het Lokaal fonds voor Barendrecht? Neem dan contact op met Tanja de Jonge via penningmeester [@] lokaalfondsvoorbarendrecht.nl of 06-31211874.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »