Bethelkerk, Barendrecht

BARENDRECHT – Op zaterdag 16 april 2016 viert Hart voor Barendrecht haar tienjarig bestaan. Zij organiseert deze dag een “Kerkenpad” van 13:00 tot 16:00 uur: negen kerken in Barendrecht zijn dan open voor bezichtiging, muziek, uitleg en ontmoeting.

Het is de vierde keer in de historie dat de Barendrechtse kerken zich presenteren. Kerkenpad biedt de mogelijkheid aan iedereen in Barendrecht en omgeving om eens een kijkje in de kerken te nemen.

Hart voor Barendrecht

Stichting Hart voor Barendrecht is in 2006 ontstaan vanuit de kerken. Na tien jaar samenwerken viert Hart voor Barendrecht haar tienjarig bestaan. Alle inwoners van Barendrecht worden van harte uitgenodigd om één of meerdere kerken te bezoeken. Zo willen de kerken zich laagdrempelig presenteren en is er de mogelijkheid om de vaak markante gebouwen van binnen te bekijken.

Inspiratie – Ontmoeting – Verdieping

Het thema van Kerkenpad 2016 is : “Inspiratie – Ontmoeting – Verdieping”. De kerken staan verspreid door heel Barendrecht. De leeftijd van de verschillende kerkgebouwen is zeer groot, namelijk de nog geen 10 jaar jonge Zuiderhavenkerk (2007) tot de meer dan 500 jaar oude Dorpskerk. Ieder gebouw heeft zo zijn eigen verhaal. Het thema van dit jaar maakt echter duidelijk dat de kerken er willen zijn voor alle mensen en zijn in Hart voor Barendrecht kleurrijk zijn verbonden.

Kerken

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de kerk in de buurt of die gemeente iets verderop? Kerkenpad is een goede gelegenheid om eens op een ongedwongen manier een kijkje te nemen in de keuken van de kerken waar diverse activiteiten worden georganiseerd. Voor de bezoeker kan het Kerkenpad bijdragen aan hun beeldvorming van kerkelijk Barendrecht. Volgens de organisatie kan dat interessant zijn voor nieuwe bewoners, die de weg naar de kerken nog niet zo gevonden hebben. Met het Kerkenpad willen de kerken zich gezamenlijk naar buiten toe profileren, met respect voor elkaars identiteit. Iedereen is van harte welkom!

Adressen van deelnemende kerken zijn:

  • Zuiderhavenkerk, Ploegwei 1
  • St. Augustinusparochie, Marijkesingel 24
  • Triomfatorkerk, Gebroken Meeldijk 150
  • De Kandelaar (in de Triomfatorkerk)
  • Bethelkerk, Schaatsbaan 1
  • Dorpskerk, Dorpsstraat 146
  • Maranathakerk, Dorpsstraat 178a
  • Eben-Haëzerkerk, Voordijk 252
  • Immanuëlkerk, Klarinetweg 2

Carnisse Haven, Noordersingel 30 kan de kerkdeuren helaas niet openen, omdat de zaal aan anderen is verhuurd deze dag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »