MFA Zichtwei opgeleverd: Onderwijs, Jongerencentrum en gymzaal onder één dak

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Woensdag 30 maart 2016) is de gloednieuwe MFA Zichtwei opgeleverd, waarin ruimte is voor onderwijs, het jongerencentrum en een gymzaal. Bij dit feestelijke moment waren wethouder Van Noort, de betrokken scholen, KijkopWelzijn en de ontwerp- en bouwpartners aanwezig. Van Noort: “Met de opening van de MFA is de Campus Lagewei compleet. Ik ben trots op het resultaat dat we met elkaar hebben bereikt. De MFA is een prachtige toevoeging aan de mooie onderwijsvoorzieningen die wij in Barendrecht hebben!” Nu de MFA af is, kan ook het laatste onderdeel van de Campus voltooid worden: de inrichting van het binnenterrein.

Het binnenterrein is de buitenruimte tussen het Dalton Lyceum, de nieuwe MFA en CSG Calvijn. Hier staan nu nog tijdelijke lokalen, die worden weggehaald. Een mogelijke invulling voor een deel van het gebied is een Cruyff Court. Het is een ontmoetingsplek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan.

Jongerencentrum: Blok 0180

Onderdeel van de MFA is het jongerencentrum. 12 jaar geleden werd voor het eerst de wens voor een jongerencentrum geuit en nu heeft het in deze MFA een mooie plek gekregen. Van Noort: “We hebben scholieren gevraagd mee te denken over de inrichting van het jongerencentrum, wat de naam Blok 0180 heeft gekregen. Het is een door de jongeren zelfgekozen naam.

Ontmoetingsplek

De Campus moet een plek worden waar iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten, lekker zitten, wandelen of sporten. Er komt hiervoor nog een inloopavond met omwonenden en andere betrokkenen over de inrichting van het binnenterrein”, vertelt wethouder Van Noort. Tijdens deze inloopavond zal de Cruyff Foundation aanwezig zijn om de bezoekers meer te vertellen over de mogelijkheden.

U kunt zich al aanmelden voor een werkgroep die de ideeën die tijdens de inloopavond worden verzameld, verder uit gaat werken. Stuur hiervoor een mail naar Marc Sluimer via m.sluimer [@] bar-organisatie.nl of bel 14 0180.

Onderwijs en sport

Het grootste gedeelte van de MFA is bestemd voor onderwijshuisvesting. De MFA is overlooplocatie voor het Dalton Lyceum en CSG Calvijn. Ruimtegebrek op de hoofdlocaties van deze scholen wordt in de MFA opgevangen. De gymzaal wordt overdag gebruikt door leerlingen van de Campus Lagewei en kan in de avonduren gehuurd worden door verenigingen om activiteiten te organiseren.

Eigenheid en eenheid

De architect van de MFA is Siebold Nijenhuis. Hij vertelt over het ontwerp: “Iedere gebruikersgroep heeft een eigen entree en eigen gedeelte, dat qua inrichting past bij het karakter van de gebruikersgroep. Hierdoor krijgt elk onderdeel de aandacht die het verdient, terwijl het gebouw door een consequent gebruik van materiaal en kleur wel eenheid uitstraalt. De materialen die gebruikt zijn, zijn robuust: beton, glas en zink. Het zink is zeer duurzaam en veroudert op een mooie manier.

Halverwege het bouwproces ging de aannemer failliet. Aannemersbedrijf Bussman Winterswijk B.V. heeft de bouw vanaf dat moment op zich genomen en tot een prachtig eindresultaat gebracht.

Foto’s

Meer projectinformatie: http://www.vanrennes.nl/referenties/nieuwbouw-mfa-lagewei/

Geplaatst door Van Rennes op woensdag 30 maart 2016

Vandaag is op feestelijke wijze de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Zichtwei opgeleverd. De MFA biedt door middel van…

Geplaatst door CSG Calvijn op woensdag 30 maart 2016Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »