Leerzaam bezoek aan de raad voor leerlingen Calvijn

BARENDRECHT – Afgelopen dinsdagavond hebben leerlingen uit 5 atheneum en 4havo voor de tweede keer een bezoek aan het gemeentehuis in Barendrecht gebracht. Zo konden zij kennismaken met de ‘echte’ politiek in het kader van de lessen maatschappijleer, die als onderwerp de parlementaire democratie hebben.

Op dinsdag 15 maart woonden de leerlingen commissievergaderingen bij en gisteravond (Dinsdag 29 maart 2016) stond een raadsvergadering op het programma. Nadat de burgemeester de vergadering had geopend, werd de agenda vastgesteld. In het eerste deel stelde een aantal raadsleden vragen aan de wethouder en aan elkaar. De vergadering stond voor een groot deel in het teken van de toekomst van Barendrecht. Een belangrijk item was de samenwerking van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk, de BAR-organisatie.

De partij Echt voor Barendrecht benadrukte de eigenheid van Barendrecht in deze kwestie en ook het CDA gaf aan dat het in dit geval niet om een fusie gaat en ook de eigenheid van Barendrecht belangrijk is. Daarnaast kwam er een motie aan de orde van VVD, D66 en GroenLinks, waarin deze partijen verzochten een onderzoek uit te laten voeren.

Ook deze avond was weer leerzaam en heeft de politiek een beetje dichterbij de leerlingen gebracht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »