Vernieuwd Kruispunt krijgt theatrale uitstraling met atrium als middelpunt van ontmoeting

BARENDRECHT – De gemeenteraad is gisteravond (Dinsdag 29 maart 2016) akkoord gegaan met het renoveren van de theatergevels en het verlagen van het maaiveld van Het Kruispunt. Het renoveren van de gevels is noodzakelijk in verband met scheurvorming van de gevelbeplating. Hiernaast biedt dit ook een kans om de gevel eigentijdser te maken en een uitstraling te geven die beter past bij de locatie en de functie van het gebouw.

Het renoveren van de theatergevels en de aanpassing aan het maaiveld kosten in totaal €720.000. Hiervan is €590.000 voor de werkzaamheden aan de nieuwe gevel en €130.000 voor het verlagen van het maaiveld. De start van de werkzaamheden staat gepland op 1 juni. De opleverdatum is vastgelegd op 1 oktober 2016.

Gevel

De voorgestelde gevelafwerking is van geanodiseerd aluminium in brons-messingachtige kleuren. Gelijktijdig met het vervangen van de gevelbekleding zal ook de isolatie worden vervangen door een hoogwaardig alternatief. Dit zal een besparing aan energiekosten tot gevolg hebben. Daarnaast ligt er de wens om het maaiveld tussen de Binnenlandse Baan en de theaterzalen te verlagen. Hierdoor wordt het historisch dijklichaam geaccentueerd en komt het gebouw beter tot zijn recht.

Zie ook: Foto’s – Vernieuwd Kruispunt krijgt theatrale uitstraling met atrium als middelpunt van ontmoeting

Stroken

De architect over de gevel: “De stroken van verschillende breedte ogen als een gordijn , de subtiele welvingen en dieptes prongen zorgen voor een interessant schaduwspel dat de gevel verlevendigt en gedurende de dag doet veranderen. Het materiaal en de toepassing ervan geven de theaterzaal een chique maar terughoudende uitstraling die past bij het karakter van Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »