Poppodium De Beuk helpt CultuurLocaal met ontbrekende muziekinstrumenten

BARENDRECHT – Toen CultuurLocaal 18 januari weer begon met muzieklessen, waren de muziekinstrumenten in De Baerne niet aanwezig. Poppodium De Beuk is bijgesprongen door een drumstel in bruikleen te geven. CultuurLocaal ging vrijdag even langs om een bedankje te brengen.

Na een heel korte voorbereidingstijd kon de kersverse stichting CultuurLocaal op 18 januari 2016 de muzieklessen in De Baerne weer opstarten, die gestopt waren door het faillissement van ToBe. Het lastige daarbij was, dat de instrumenten door ToBe uit het gebouw waren verwijderd. Met allerlei kunst- en vliegwerk heeft men toch instrumenten bij elkaar kunnen krijgen om de lessen door te kunnen laten gaan.

Poppodium De Beuk

Ook Poppodium De Beuk –waar jongeren van alle leeftijden elke vrijdag- en zaterdagavond bij elkaar kunnen komen voor muziek en een drankje- heeft geholpen. Een ongebruikt drumstel werd in bruikleen gegeven om de drumlessen mogelijk te maken.

Drumstel

Inmiddels kan CultuurLocaal weer eigen spullen gebruiken en is het drumstel weer terug bij De Beuk. Maarten Ouwens en Henk Elderson van CultuurLocaal zochten De Beuk afgelopen vrijdag op en verrasten bestuursleden Ilse Willemstein en Victor Witkamp met een kleine blijk van waardering. “Het is geweldig dat we elkaar op deze manier in Barendrecht helpen” zei Maarten Ouwens. Ilse Willemstein antwoordde dat er misschien wel meer samenwerking mogelijk is. Zo kunnen leerlingen van CultuurLocaal meedoen aan jamsessies in De Beuk. Daarna gingen de aanwezigen weer snel verder met de voorbereidingen voor de Beach Party van afgelopen zaterdagavond.

Foto: V.r.n.l. Maarten Ouwens, Ilse WIllemstein, Victor Witkamp en Henk Elderson (Foto: Henk Elderson)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »