ToBe opvolger CultuurLocaal start vandaag met muzieklessen in de Baerne en Waterpoort

BARENDRECHT – Na slechts twee weken “verlengde vakantie” kunnen leerlingen van het Cultuurcentrum ToBe in Barendrecht weer aan de slag bij CultuurLocaal. Deze nieuwe stichting zal de muzieklessen in De Baerne en Waterpoort verzorgen. Eind 2015 stopten de lessen door het faillissement van ToBe.

Vandaag is het zover. De eerste muziekleerlingen worden vanmiddag (Maandag 18 januari 2016) verwelkomd op de vertrouwde locatie De Baerne aan de Buitenlandse Baan. Het personeel van de Barendrechtse vestiging van het failliete ToBe werkte hier hard voor. De gemeente Barendrecht steunde het initiatief van CultuurLocaal. Een aantal betrokken inwoners richtten vorige week deze stichting op.CultuurLocaal zal in elk geval tot aan het eind van het lopende schooljaar de muzieklessen verzorgen.

Opstarten

Stichting CultuurLocaal is blij dat het gelukt is om de lessen, drie weken na het verdwijnen van ToBe, weer op de rails te krijgen. De gemeente zorgde ervoor dat de beide leslocaties De Baerne en Waterpoort weer beschikbaar zijn. Vrijwel het hele vroegere docentencorps is bij de nieuwe stichting aan de slag is gegaan. Nog niet alles is weer op volle sterkte. De administratie moet helemaal opnieuw worden opgebouwd. De door de curator van ToBe in opslag genomen instrumenten en overige apparatuur zijn nog niet terug. Docenten en cursisten moeten dus nog een beetje improviseren bij sommige lessen.

Vertrouwen

Het bestuur van CultuurLocaal heeft er vertrouwen in dat de lessen de komende dagen en weken normaal gaan lopen. Ook leerlingenconcerten en andere uitvoeringen zullen er weer komen. De artistieke leiding heeft plannen om nog dit seizoen ook nieuwe dingen in de cultuureducatie uit te proberen. De cursisten in de Kunst & Design vakken zullen nog even geduld moeten hebben. Een binnenkort op te richten tweede stichting zal hun lessen naar verwachting snel opstarten.

Foto: De sneeuwman en Renske Ubachs willen weer muziekles (Fotograaf: Klaas Brantjes)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »