BMX-ers FCC Barendrecht klaar voor het wedstrijdseizoen

BARENDRECHT – Fietscross club Barendrecht is begin dit jaar begonnen met de wintertrainingen voor de wedstrijdrijders. Na een verdiende rustperiode werd in de eerste week van januari de aanzet gegeven om de rijders met name op conditioneel vlak, klaar te stomen voor het seizoen.

Zie ook: Nieuwe crossbaan op sportpark de Doorbraak beste optie voor Fietscrossclub Barendrecht

Vanaf 13 maart begint de BMX West competitie in Langendijk. De eerste wedstrijd van een vol seizoen. Omdat in 2016 de Olympische spelen georganiseerd worden, is het Wereld kampioenschap vroeg in het jaar en daar worden alle andere wedstrijden op aangepast. Voor de rijders die op (inter)nationaal niveau rijden, betekend dat nagenoeg geen vrije weekenden.

Wintertrainingen

De wintertrainingen werden iedere zondag verzorgt door eigen trainers, maar om de week aangevuld met professionele begeleiding van Robin van der Kolk. Meervoudig Wereld- en Nederlands kampioen BMX. De jongens en meiden hebben mooie progressie laten zien, veel plezier gehad tijdens de trainingen en hopen klaar te zijn voor de eerste wedstrijden. Vanaf maart starten ook de reguliere trainingen weer op dinsdag, woensdag en donderdag.

Meer informatie over fietscross, proeflessen en de vereniging vindt u op de site.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »