Winterfeest Barendrecht 2012, Avondprogramma

BARENDRECHT – In het centrum van Barendrecht vindt zaterdag 13 december het jaarlijkse WinterFeest plaats. Een ontmoeting met de kerstman, zelf een broodje bakken en samen kerstliederen zingen. Het kan die dag allemaal.

Er zijn zowel activiteiten in de Oude Dorpskern als op de Middenbaan. Het feest wordt om 11.00 uur door burgemeester Jan van Belzen geopend in de Dorpskerk.

Zie ook de foto’s en video’s van vorig jaar: Muziek, zang en vermaak op het WinterFeest Barendrecht 2013

Dorpsstraat

In de Dorpsstaat is een kerstmarkt. Er zijn kramen met winter- en kerst gerelateerde artikelen, zoals sfeervolle bloem- en kerststukken, kerstversieringen, cadeauartikelen, sieraden, warme kleding, handgeschilderde woondecoraties, wintermode, chocolade en gebak. Ook kunnen mensen dit jaar zelf een kerststukje maken onder de vakkundige begeleiding van Monica Baas Bloemwerk. De kramen zijn open van 12.00 tot 20.00 uur.

Doormanplein

Op het Doormanplein start om 12.30 uur een optreden van Funky Feet. ’s Middags is op het plein de start en finish van de Santa Run. De warming up start om 13.30 uur. Om 13.45 uur geeft wethouder Lennart van der Linden het startsein voor de loop. Met deze activiteit wordt geld ingezameld voor het Barendrechtse hospice.

Vanaf 14.00 uur spelen het Leerlingen-  en Jeugdorkest, BlokfluitKids, de ZangKids en de SlagwerkKids van Harmonievereniging Barendrecht. Om 15.00 uur wordt het podium vrij gemaakt voor de uitreiking van de Waarderingsprijs voor de Vrijwilliger van 2014. Ook worden dan de winnaars van de Santa Run gehuldigd.

Het middagprogramma wordt voortgezet met optredens van Popkoor Xing-Rotterdam (15.30 uur) en Kids-Bizz (16.20 uur).

Op het Doormanplein zijn terrassen van Diggels, Den Pimpelaer en de Uitspanning. Verse poffertjes en hamburgers van de gril zijn ook verkrijgbaar.

Kerkplein

In D’Ouwe School, het pand van de Historische Vereniging, is een kerstmarkt.

In de Watertoren kunnen kinderen op de foto met de kerstman. Hier is ook de studio van lokale omroep Exxact Barendrecht te vinden, die de hele dag verslag doen van het feest. Het echte stoomtreintje zal weer rijden en dit jaar kunnen kinderen ook marshmallows grillen boven een vuurtje.

In De Ontmoeting zijn creatieve workshops voor kinderen. De Snuffelmarkt, in de oude pastorie van de kerk, verkoopt tweede hands kerstspullen

In de Dorpskerk zijn overdag drie concerten. Om 11.00 uur begint Bijzonder KerstFeest, een kerstconcert voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Koor J2Sing treedt op vanaf 13.00 uur. Van 14.00 tot 16.00 uur is er samenzang met het Carols-koor van ToBe.

Middenbaan

Op de Middenbaan, ’t Vlak en omgeving zijn er onder het motto ‘X-Mas Shopping’ activiteiten van 12.00 tot 19.00 uur. Hier zingen de Christmas Carol Choirs en speelt het Jubal Kerstensemble.

De kerstman komt met zijn arrenslee. Voor extra sfeer zorgen kerstkramen en huisjes. Bovendien worden de bezoekers getrakteerd door kerstmeisjes.

Vanaf 12.00 uur staan er verdeeld over de Middenbaan kerstkramen en kersthuisjes van waaruit de winkeliers hun producten zullen presenteren en verkopen richting de bezoekers. Natuurlijk zal de Kerstman vandaag (Zaterdag 6 december 2014) niet ontbreken. Hij rijdt rond in zijn prachtige arrenslee en kinderen mogen natuurlijk een stukje meerijden. Daarnaast zullen een aantal Kerstmeisjes heerlijke lekkernijen uitdelen aan het winkelend publiek.

Avondprogramma

Als de avond valt wordt het WinterFeest in de Oude Dorpskern afgesloten met enkele sfeervolle activiteiten. Om 18.10 uur start showband de Ridderster uit Ridderkerk met spelen en verzamelen de deelnemers aan de lichtjesoptocht zich. Deze optocht vertrekt om 18.30 uur vanaf het Doormanplein. Dan start op het plein ook het optreden van jongerenorkest B’tween van Harmonie Barendrecht.

De volkskerstzang op het plein begint om 19.00 uur en wordt begeleid door B’tween en het Meezingkoor van Harmonie Barendrecht.

Het WinterFeest wordt ook dit jaar afgesloten met een bijzonder concert in de Dorpskerk. Dit jaar treedt hier acapellagroep Double G op.

Organisatoren

Het WinterFeest wordt georganiseerd door Harmonievereniging Barendrecht, de Dorpskerkgemeente, de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Centrum Winkeliers Barendrecht.

Het WinterFeest is gratis te bezoeken. Een strippenkaart voor de kinderactiviteiten kost 5 euro  voor 10 knipjes, het maken van een kerststukje kost 4 euro, dat is de kostprijs.

Zie ook winterfeestbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »