Bedrijfsongeval bij IKEA Barendrecht (Hamburg)

BARENDRECHT – Maandag 8 december delen IKEA-werknemers chocoladegeld uit aan klanten in Barendrecht en vragen zij hun de petitie voor een goede cao te tekenen. “De slogan It’s you time zou ook moeten gelden voor de werknemers. Maar IKEA is geenszins bereid te investeren in het personeel, terwijl het dankzij hun inzet is dat het bedrijf zo goed draait”, aldus bestuurder Pieter Beuzenberg van FNV Handel.

Werknemers werken hard en graag mee aan IKEA-succes

Jet Polak van Swieten en Paul Ridderbroek, leden van de FNV-onderhandelingsdelegatie vullen aan: “We werken graag en hard mee aan het succes van IKEA, dus dan is een cao met meer zekerheid over werk en inkomen en een goede loonsverhoging echt niet teveel gevraagd.

Vorige week woensdag liepen de onderhandelingen over een nieuwe cao stuk onder andere omdat IKEA niet meer dan 0,8 procent loonsverhoging biedt. Beuzenberg: “Als je goed, beter, best presteert kun je daar nog resp. 0,2, 0,4 of 0,6 procent bij sprokkelen. Als ik IKEA was, zou ik mij kapot schamen om zo’n schamel loonbod.

Kleine contracten bieden geen leefbaar inkomen

Het afgelopen jaar is de werkdruk in de IKEA-vestigingen flink toegenomen want de opgelegde targets moesten worden gehaald, ondanks het feit dat werknemers werden gekort in hun uren. “Velen werken in kleine contracten en er wordt veel flexibiliteit van hen gevraagd. De medewerkers willen zeggenschap houden over hun tijd om werk en privé af te kunnen stemmen en waardering door behoud van koopkracht en echte banen”, stelt Beuzenberg.Bij IKEA Nederland werken circa 5.500 mensen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »