Vlag gemeente Barendrecht

BARENDRECHT – ‘Barendrechts Beste’ is een waardering en aanmoediging voor een sociale activiteit die op succesvolle wijze buurtbewoners met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat mensen (weer) meedoen in de samenleving. Daarnaast is deze prijs bedoeld om anderen te inspireren om zelf ook sociale activiteiten op te zetten.

Na het succes van vorig jaar zijn KijkopWelzijn en de Gemeente Barendrecht nu wederom op zoek naar Barendrechts Beste.

Barendrechts Beste

Het initiatief werd in 2019 voor het eerst georganiseerd door de gemeente en gewonnen door Petition, een groep jonge initiatiefnemers die zich inzetten voor meer ontmoetingsplaatsen, evenementen en buurtactiviteiten voor jongeren. De initiatiefnemers werden ondersteund bij wat er nodig was om de activiteiten uit te voeren en een stichting op te richten.

Dit jaar is de zoektocht naar mooie sociale initiatieven actueler dan ooit. Door de coronacrisis zijn vele landelijke en regionale activiteiten ontstaan. Zo ook in Barendrecht. Voor deze editie van Barendrechts Beste is het thema dan ook: voor elkaar! Niet één maar drie initiatieven kunnen een prijs winnen! Dit kan zijn in de vorm van materiaal, ondersteuning en/of een geldbedrag. Er is namelijk een te verdelen budget beschikbaar van maximaal €2500,-.

Aanmelden

Heb jij een activiteit of een goed idee dat past bij het thema: voor elkaar? Verdient deze activiteit het om voortgezet te worden, ook als deze coronacrisis voorbij is? Doe dan mee aan Barendrechts Beste en meld jouw activiteit vóór 26 juni 2020 aan via wenv@kijkopwelzijn.nl. De winnaars worden in oktober bekendgemaakt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »