Intentieovereenkomst: 17 nieuwe woningen met uitzicht op de Waal op voormalig GTI terrein Noldijk

BARENDRECHT – De gemeente heeft een intentieovereenkomst afgesloten met ‘Van Pelt Ontwikkelt’ voor de realisatie van 17 ‘dijk- en landelijke woningen’ op de voormalige GTI locatie aan de Noldijk 113. Eén woning (Noldijk 121) zal hiervoor worden gesloopt om er een nieuwe voor in de plaats te zetten.

Het gaat momenteel nog om een intentieovereenkomst: Partijen gaan onderzoeken of de plannen voor nieuwbouwwoningen haalbaar zijn.

Woningen

Het college schrijft aan de gemeenteraad: “Het plan geeft de mogelijkheid om de panden van het voormalige bedrijf GTI, die in slechte staat verkeren, te slopen en het volledige perceel te transformeren naar een nieuwwoongebied wat goed past bij het karakter van de omgeving. In totaal worden er 17 woningen gerealiseerd. (…) een groot deel van het huidige terrein wordt straks als openbaar gebied ingericht.

Het gebied moet gaan aansluiten op de natuur en recreatiegebieden in de omgeving: “De looproutes in het openbaar gebied lopen langs de Waal en sluiten aan op (beoogde) looproutes in de Zuidpolder en hetinitiatief voor natuurgoed Ziedewij.

Bestemmingsplan

Het project is een marktinitiatief, zo meldt het college: de gemeente toetst het project op technische en maatschappelijke haalbaarheid. Voor de realisatie van de woningen moet nog wel het bestemmingsplan worden aangepast. Dit is de afgelopen jaren veelvuldig het geval geweest bij nieuwbouw in (het centrum) Barendrecht. De gemeenteraad moet hier dan nog mee instemmen.

Het college schrijft verder over de plannen: “Deze ontwikkeling is voor de ontwikkelaar alleen haalbaar wanneer de woningen gerealiseerd worden in de vrije sector.”

Plannen voor woningbouw op de ‘GTI-locatie’ werden in 2013 al opgesteld (PDF). In 2018 werd er brand gesticht in het pand en kwam er ‘een beperkte hoeveelheid asbest’ vrij.

Afbeelding: Schetsontwerp van situatie voormalige GTI terrein aan de Noldijk in Barendrecht (Gemeente Barendrecht / Van Pelt Ontwikkelt)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »