Stichting 'Petition' opgericht: Evenementen en buurtactiviteiten voor jongeren in Barendrecht

BARENDRECHT – Alweer ruim drie maanden geleden waren zij de grote winnaars van Barendrechts Beste. Met hun idee Petition wilden zij iets betekenen voor de jongeren in Barendrecht. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Hebben ze al iets van hun plannen waar kunnen maken? Wij gingen in gesprek met Ricardo Grashuis en Valentijn Westerink van Petition en met jongerenwerker Steven Schaap (KijkopWelzijn).

Petition wil er zijn voor jongeren. Door evenementen en buurtactiviteiten te organiseren, Jongeren Ontmoetingsplekken in te richten en voorlichting op scholen te geven. Zij willen dit doen met inwoners en met de gemeente Barendrecht. Doel is met elkaar Barendrecht voor iedereen leuk te krijgen en te houden. Voor elkaar, door elkaar dus.

Er mist iets

Ricardo Grashuis: “Er zijn veel jongeren in Barendrecht, maar zij kunnen eigenlijk nergens heen in het dorp. Er worden bijvoorbeeld bijna geen ‘muziek’-evenementen georganiseerd voor onze doelgroep. Wij hebben vorige maand ons eerste evenement gehad in BLOK 0180. Een DJ-contest waar lokaal talent zich kon presenteren. De winnaar mocht draaien in Toffler, de hotspot van Rotterdam. En er staat nog meer op de planning.

Netwerk

Met elkaar hebben we een behoorlijk groot netwerk, dit kunnen we inzetten om dingen voor elkaar te krijgen. Zo hadden we grote namen in onze jury zitten laatst. We proberen waar dat kan samen te werken met jongeren uit Barendrecht. Voor onze marketing-inspanningen of wanneer we een fotograaf zoeken bijvoorbeeld. Of een visual artist”, aldus Valentijn Westerink.

Stichting

Ricardo: “Inmiddels zijn we officieel een stichting geworden. Dit biedt ons veel meer mogelijkheden. Samen met Sijbrand Groenendijk vormen wij het bestuur. Via de Barendrechtse Uitdaging heeft notaris Martin Tempelaar van Groenveld Van Houdt ons kosteloos geholpen hiermee. Superfijn, want zo blijft er meer geld over voor ons doel!

Samenwerken

Ik ben enorm blij met deze jongens”, aldus Steven Schaap. “Zij helpen ons in contact te komen met een doelgroep die anders niet zo 1-2-3 te bereiken is. Net als anderen vinden zij het jammer dat er weinig voor de jongeren in Barendrecht is. Het verschil is dat zij er ook echt iets mee doen. Ze zijn altijd goed voorbereid en gaan er echt voor. Af en toe ondersteun ik ze nog. Maar zij ons ook. Zo hebben ze ons geholpen met de buurtbijeenkomsten rond de JOP in Vrijenburg. Enorm waardevol.

Toekomstdroom

Valentijn: “Er liggen al onwijs veel plannen klaar. Het lijkt ons fantastisch uiteindelijk een outdoor muziek evenement te organiseren in Barendrecht. Het Rotterdams uitgaanspubliek is voor zo’n 25% Barendrechts. Hoe tof zou het zijn als dat gewoon in ons eigen dorp kan?

Foto: Valentijn Westerink, Sijbrand Groenendijk en Ricardo Grashuis van Petition, Steven Schaap (KijkopWelzijn), Linda Sanders (Barendrechtse Uitdaging) en Martin Tempelaar (Groenveld Van Houdt notariskantoor)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »