Geslaagde voedselinzamelingsactie bij supermarkten in Barendrecht

BARENDRECHT – Volgende week wordt in Barendrecht de Dorcas Voedselactie bij drie supermarkten gehouden. Op donderdag 3 november bij de MCD, op zaterdag 5 november bij Albert Heijn (Middenbaan) en op zaterdag 5 november bij Dirk.

Het ingezamelde voedsel gaat naar de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië. Vrijwilligers delen in de winkels voedsellijstjes uit aan mensen die boodschappen gaan doen. Op deze lijstjes staan producten die samen een voedselpakket vormen. Aan de uitgang kunnen gekochte producten ingeleverd worden bij de vrijwilligers. Tevens staan in de winkels collectebussen voor de transportkosten van de voedselpakketten.

Voedselactie

In de week van 30 oktober tot en met 6 november 2016 wordt op ruim duizend locaties in heel Nederland de Dorcas Voedselactie gehouden. Duizenden vrijwilligers zamelen samen met consumenten voedsel en geld in.

Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld, bestemd voor kwetsbare mensen in Oost-Europese gemeenschappen. Het ontvangen van een voedselpakket is voor hen een enorme bemoediging en een aanvulling op hun sobere maaltijden. De pakketten maken onderdeel uit van de lokale zorg die aan deze kwetsbare mensen wordt geboden

Duurzame hulp

Samen met haar lokale partnerorganisaties werkt Dorcas ook aan duurzame oplossingen voor de armoedeproblematiek in verschillende gemeenschappen in Oost-Europa en Afrika. Het geld dat tijdens de voedselactie ingezameld wordt, wordt besteed aan projecten die erop gericht zijn om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Een groot probleem is vaak dat er geen werk te vinden is of dat mensen geen goede of relevante opleiding hebben gehad. Daarom ondersteunt Dorcas de mensen in haar projecten met vaktrainingen en microkredieten. Met de regelmatige inkomsten die dat de deelnemers oplevert, kunnen zij zelf zorgen voor brood op de plank. Zo zorgt de Dorcas Voedselactie voor voedsel voor nu en voedselzekerheid voor later!

Dorcas

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »