Geslaagde voedselinzamelingsactie bij supermarkten in Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag werd bij Albert Heijn (Middenbaan), Dirk en bij MCD supermarkt de Dorcas voedselinzamelingsactie gehouden. In totaal hielpen 42 vrijwilligers een deel van de dag met het uitdelen van voedsellijstjes, het inzamelen en het wegbrengen van het voedsel. In de drie winkels werden 166 dozen opgehaald. Deze week wordt de Dorcas Voedselactie op SBO De Wijngaard gehouden, waarmee de totale opbrengst nog groter wordt.

Zes van de vrijwilligers waren leerlingen van CSG Calvijn Groene Hart. Deze leerlingen hielpen vanwege de maatschappelijke stage.

Voedselinzameling

Afgelopen week zamelden duizenden vrijwilligers van 1 tot en met 8 november voedsel en geld in vanuit supermarkten, scholen, kerken en bedrijven in heel Nederland. Uit alle ingezamelde goederen worden voedselpakketten samengesteld door vrijwilligers in vier sorteercentra. Zeker 20.000 voedselpakketten zullen nog voor kerst hun bestemming bereiken.

Voedsel voor nu en voor later

Dorcas komt in actie voor mensen die geen beroep kunnen doen op een sociaal of financieel vangnet. Het ingezamelde voedsel zal Dorcas uitdelen aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking, zowel in Oost-Europa als Afrika. Het geld zal Dorcas besteden aan de voedseltransporten en investeren in voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien door een opleidingen te volgen, een microkrediet aan te vragen of begeleiding ontvangen op de arbeidsmarkt.

Foto: Dorcas Voedselactie BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »