Bus bij bushalte 'Oude Postkantoor' aan de Binnenlandse Baan in Barendrecht ('t Vlak)

BARENDRECHT – Het college heeft besloten het vrij reizen met openbaar vervoer (RET) voor AOW-gerechtigden voort te zetten tot het einde van de coalitieperiode in 2018. Het project is begonnen als proef voor een jaar, maar is succesvol genoeg gebleken om te continueren. Uit een enquête onder 700 deelnemers bleek duidelijk dat dit in een behoefte voorziet, en meer dan de helft van de ruim 7500 AOW-gerechtigden in Barendrecht maakt daadwerkelijk gebruik van het vrij reizen.

De gemeenteraad moet nog een akkoord geven op dit voorstel op dinsdag 15 december 2015. Het gratis OV kostte Barendrecht ten tijde van de invoering jaarlijks €238.700,-.

Meedoen in samenleving

Wethouder Leon van Noort (VVD) van Verkeer & Vervoer is blij dat het vrij reizen voor openbaar vervoer voor AOW’ers (RET) voor de periode van de coalitieperiode geregeld wordt: “We hebben het zo opgenomen in het coalitieakkoord, en het is een succes gebleken in de praktijk. Ik zet dit aanbod dan ook met veel plezier voort. Ouderen wonen steeds vaker en langer zelfstandig, en dit is voor hen een mogelijkheid om zich op eigen gelegenheid binnen en buiten Barendrecht te bewegen. Het zorgt er mede voor dat ze onder de mensen kunnen komen. Elke AOW gerechtigde kan zodoende meedoen in de Barendrechtse samenleving, en dat is wat we als college graag willen.” Hij vervolgt: “Het levert ook nog een duurzaam bij-effect op: veel deelnemers die een auto hebben laten deze vaker staan, ten gunste van het reizen met openbaar vervoer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »