Zomerse Fietstour: Gratis fietsroutes vanuit Barendrecht

BARENDRECHT – De Zomerse Fietstour is een gratis evenement voor de recreatieve fietser. “Ik heb veel nieuwe plekken in mijn omgeving ontdekt.” Dat is de meest gemaakte opmerking van deelnemers aan de Zomerse Fietstour van vorige jaren. Vanaf 29 april krijgen de deelnemers 10 weken lang iedere week een fietsroute

Iedere deelnemer krijgt een stempelkaart. Op elke route zit een leuke horecagelegenheid die als stempelpost fungeert. Van 29 april tot 1 oktober kunnen de stempels gehaald worden. Bij minimaal 8 stempels krijg je een leuk aandenken. Inschrijven kan via de website zomersefietstour.nl en de deelname is gratis. De bijbehorende stempelkaart kan afgehaald worden in het sportcentrum aan de Maasstraat 28a in Barendrecht.

De Zomerse Fietstour

De routes zijn tussen de 25 en 50 km lang en allemaal verschillend. Je fietst o.a. door de Hoekse Waard, Rhoon, Krimpenerwaard, Rotterdam en Barendrecht. De vaste startplaats is het centrum van Barendrecht, maar je kunt zelf bepalen waar je de route begint. Als je maar zorgt, dat je langs de stempelplaats komt. Deelnemers ontvangen de fietsroute iedere week via e-mail. Vervolgens kun je zelf bepalen wanneer je de route gaat fietsen.

De Zomerse Fietstour is een initiatief van Aad van Loon Sport. “We krijgen veel enthousiaste reacties op de Zomerse Fietstour”, zegt Remon van Loon. Hij is de bedenker van dit evenement waarmee hij de afgelopen jaren honderden inwoners van Barendrecht en omgeving in de zomermaanden op de fiets heeft gekregen. “Mensen doen om verschillende redenen mee. Wat vooral aanspreekt is dat je zelf kunt bepalen of en wanneer je gaat fietsen. Sommigen willen ook gewoon de 10 fietsroutes hebben om eventueel in het najaar nog eens te kunnen fietsen”, aldus Remon.

Het leuke van de fietstour is dat je zelf kunt bepalen wanneer je gaat fietsen. En je komt weer eens ergens anders”, aldus Jacques Hooijmeijer, één van de deelnemers van vorig jaar die zich alweer ingeschreven heeft voor dit jaar.

« | »