Talmaweg gekozen als alternatieve locatie voor opvang vluchtelingen met verblijfsstatus

BARENDRECHT – Het college heeft gisteren (Dinsdag 12 april 2016) besloten om een gebouw aan de Talmaweg in te zetten als alternatieve locatie voor de opvang van vluchtelingen met een verblijfsstatus (statushouders). Het gaat om het gebouw dat tot voor kort werd gebruikt door Yulius (en daarvoor door Patrimonium). Dit maakte wethouder van der Linden vanmiddag (Woensdag 13 april 2016) bekend.

De opvang is onderdeel van de wettelijk verplichte opvang door gemeentes van vluchtelingen met een verblijfsstatus (geen noodopvang). De gemeente Barendrecht moet op basis van de huidige informatie dit jaar 180 statushouders opvangen. Door toename van de instroom dit jaar en een achterstand van vorig jaar moest het college op zoek naar alternatieve locaties.

Woningen

In het gebouw aan de Talmaweg zullen 11 slaapruimtes worden gerealiseerd en enkele gemeenschappelijke ruimtes. Hiervan komen er in ieder geval 6 beschikbaar voor de opvang van statushouders. Indien er interesse is, zijn er hiervan 5 beschikbaar om te huren door Barendrechters (mits financieel haalbaar). In totaal kunnen op deze locatie 20 tot 30 mensen worden gehuisvest. Daarnaast zullen enkele losse woningen (5 in totaal) in het centrum worden ingezet voor de opvang van statushouders.

Volgens de huidige planning zal het bedrijf Villex uit Barendrecht de woningen nog voor de zomer gereed maken voor bewoning. Het pand staat momenteel leeg.

Informatieavond

Direct omwonenden zijn gisteren (Dinsdag 12 april 2016) per brief geïnformeerd en zijn volgende week donderdag uitgenodigd voor een informatieavond. Hier zal het besluit worden toegelicht. Alleen 31 direct omwonenden zijn uitgenodigd. Het is een besloten bijeenkomst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »