Inge de Bruijn Zwembad, Barendrecht

BARENDRECHT – Vanmiddag (Woensdag 13 april 2016) om 14.00 uur wordt door wethouder Van Noort en oud olympisch kampioen en naamgeefster van het zwembad Inge de Bruijn het officiële startschot gegeven voor het project Swim2Play, spellen die tellen.

Swim2Play is een zwemprogramma voor basisschool kinderen van groep 4 tot en met 7, die in bezit zijn van minimaal één zwemdiploma. Ze worden uitgenodigd en uitgedaagd om mee te doen aan de Spellen die Tellen. Swim2Play wordt georganiseerd door het Inge de Bruijn Zwembad en ondersteund door de gemeente Barendrecht. Kinderen aanmelden is op dit moment niet meer mogelijk, het maximum aantal deelnemers is al bereikt.

Waterveiligheid

Door deelname leren kinderen spelenderwijs beter omgaan met alle aspecten van te water gaan en in het water verblijven. Hierdoor wordt de waterveiligheid van de kinderen op een leuke, eigentijdse manier vergroot. Door de unieke opzet van het project worden niet alleen de praktische vaardigheden vergroot maar leren de kinderen (en hun ouders) ook hoe ze veilig in en om water kunnen verblijven. Hierdoor kunnen ze optimaal genieten van de recreatiemogelijkheden in ons waterrijke land.

Inky de Inktvis

Topsporters geven elkaar altijd een bijnaam. De bijnaam van Inge de Bruijn was Inky. Voortaan is “Inky” de inktvis de nieuwe mascotte van het Inge de Bruijn zwembad en tevens het boegbeeld van het Swim2Play project. Je ziet Inky overal in en om het zwembad verschijnen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »