Vrachtwagen belandt in sloot langs A15 na botsing tegen vrachtwagen met pech, hele middag al files

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de A15 bij Barendrecht staat al sinds het middaguur een file op de rijbaan van Ridderkerk richting Barendrecht. Even na het middaguur botst bij knooppunt Vaanplein een vrachtwagen achterop een stilstaande vrachtwagen met pech (klapband).

De achterop rijdende vrachtwagen raakte van de weg en kwam in een sloot/greppel langs de A15 tot stilstand. De hulpdiensten werden met spoed gealarmeerd voor een mogelijke beknelling. Uiteindelijk bleek er hoofdzakelijk sprake van materiële schade, de bestuurder is door ambulancepersoneel gecontroleerd op letsel.

Bergingswerkzaamheden

De rijbaan werd na het ongeval volledig afgesloten. Verkeer dat stilstond achter het ongeval werd na een half uur over één rijstrook langs het ongeval geleid. Het vervuilde wegdek moest daarna ook nog worden schoongemaakt.

Rond vier uur is er begonnen met het uit de greppel halen van de vrachtwagen. In eerste instantie zou de weg rond 18:00 uur worden vrijgegeven, volgens de ANWB gaat het nu naar verwachting tot 20:00 uur duren. Verkeer richting Europoort wordt tot die tijd geadviseerd om te rijden via de ring oost (A16, A20, A4).

Wie wel via de A15 rijdt moet rekening houden met een half uur vertraging. Op dit moment (18:40 uur) staat er nog zo’n 4 kilometer file.

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »