Gewonde bij aanrijding tussen scooter en bestelauto op gemeentehuisplein

BARENDRECHT – De bestuurder van een snorscooter is vanmiddag (Dinsdag 17 maart 2020) even voor half vijf gewond geraakt bij een aanrijding op het gemeentehuisplein van Barendrecht. Op de kruising van de Binnenlandse Baan met het Onderlangs/Lekstraat raakte een automobilist en snorscooter met elkaar in botsing.

De bestuurder van de scooter is hierbij gewond geraakt. Na behandeling op locatie is deze persoon, met onbekend letsel, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte beschadigd aan de voorzijde, de scooter aan de zijkant.

Kruispunt gemeentehuisplein

De politie heeft met diverse getuigen gesproken en de weg enige tijd volledige afgesloten gehouden voor nader onderzoek. Uiteindelijk bleek verder onderzoek door de verkeerspolitie (toch) niet nodig, de weg werd om vijf over vijf weer volledig vrijgegeven.

De betrokken bestelbus was van een pakketbezorger van DHL, een collega is naar de incidentlocatie gekomen om de pakketjes over te laden in een ander busje.

Het betreffende kruispunt werd in september 2019 aangepast om deze beter geschikt te maken voor automobilisten. Door ruimere bochten aan te leggen hoeven automobilisten minder scherpe bochten te maken. Desondanks blijft het nog altijd erg goed opletten voor (afslaande) automobilisten, omdat er direct naast de weg een relatief veelgebruikt (twee richtingen) fietspad ligt, auto’s op/af en rondrijden op de naastgelegen parkeerplaats en vlak naast het kruispunt nog een zebrapad voor voetgangers ligt.

 
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »