FOTO'S: Veteranendag Barendrecht 2018 op het gemeentehuisplein

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Zaterdag 2 juni 2018) vond de Barendrechtse Veteranendag plaats op het gemeentehuisplein. Tussen 11:00 en 17:00 uur was er muziek op het gemeentehuisplein en waren er activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen was er o.a. een klimtoren en stormbaan, ook reden er legervoertuigen rond waar je een ritje in mee kon rijden.

De dag werd om 12:00 uur officieel geopend door burgemeester van Belzen: “Het is fantastisch dat we vanmiddag (Zaterdag 2 juni 2018) de lokale Veteranendag Barendrecht 2018 mogen openen. Er zijn al veel mensen aanwezig, gezinnen jong en oud, muziek, er is van alles te doen op het Binnenhof (…) Het is fantastisch dat we dit doen, ook als eerbetoon aan die mannen en vrouwen die in het verleden, maar ook nu, zich inzetten voor de vrede in de wereld. Het is fantastisch dat we daar een moment bij stilstaan.

Veteranendag

In de middag werd voor de kinderen een exercitie gehouden: de kinderen deden alle acties na die de militairen (in opleiding) gecommandeerd kregen voor, tijdens en na het marcheren. Een militaire groet kon daarbij uiteraard niet ontbreken. In de reptielentent was het mogelijk om een slang om je nek te laten hangen, een salamander te aaien, een schildpad te bekijken of een kameleon te aaien.

Op het plein stonden een aantal informatiestands om met veteranen in gesprek te gaan, ook stond er militaire materieel (wapens) uitgestald.

De Veteranendag in Barendrecht is bedoeld om een brug te slaan tussen veteranen en inwoners van Barendrecht. De dag moet verbindend werken en een inkijkje geven in het (vroegere of huidige) werk van veteranen. De dag is dan ook nadrukkelijk bedoeld voor alle inwoners van Barendrecht, van alle leeftijden en achtergronden.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »