BARENDRECHT – Een uitstekende uitgangspositie vooraf. De concurrentie laat dure punten liggen en Binnenland kan afrekenen met een directe concurrent. De belangen zijn dus groot in Voorburg, want hetzelfde verhaal geldt voor de tegenstander. Echter kan Binnenland geen vuist maken in de tweede helft en moet de punten in een kolkend Voorburg laten.

De start is uitstekend. Een strakke defensie gecombineerd met messcherpe uitvallen zorgt voor problemen in de ploeg van coach Martinez. Die daarom bij een stand van 1-9 in een time-out vlucht. Hierna gaan de ploegen enige tijd gelijk op en uiteindelijk herpakt Voorburg zich. De Barendrechters moeten in deze fase van de wedstrijd het antwoord even schuldig blijven. Een run van 12-2 is het gevolg en zo wordt dit kwart afgesloten met 20-30 in het voordeel van de mannen van coach De Bruin.

In het tweede bedrijf een identiek beeld. Binnenland is net iets aan de betere hand, maar kan de voorsprong die in de eerste minuten is neergezet niet uitbreiden. Zo gaat het gelijk op en weet Floris de Jong met een prachtige drive de stand weer te vergroten tot 10 punten. Het gevecht wordt vooral op de guardlijn bevochten. Het duo Paz Costa en Van Noordenne versus, de balvaardige guards van Voorburg, Sewrattan en Butter. Waarbij de eerste genoemde in de eerste helft de bovenliggende partij waren zou dat na de rust omgedraaid zijn.

Deze tweede helft wordt begonnen met acht punten voorsprong en als je de ervaring aan Binnenland zijde mee telt dan zou dit geen probleem moeten zijn tegen de promovendus. Het publiek gaat er nog eens goed voor zitten en onder luidde aanmoedigingen komt het momentum geheel aan de kant van Voorburg te liggen. Niels Plieger doet wel wat terug in de vorm van een tweetal handige tipp-inns, maar Binnenland komt steeds moeilijker tot scoren. Dit gaat bij de thuisploeg iets eenvoudiger, mede omdat de defensie van de Barendrechters minder goed georganiseerd staat. De slotfase belooft spannend te worden wanneer het scorebord een gelijke stand aangeeft van 62-62.

Een rommelige tien minuten breekt aan. Binnenland krijgt geen grip op de energieke thuisploeg. Als dan ook de scores moeizaam blijven vallen is het een lastig verhaal. Langzaam maar zeker glipt de controle uit de handen van de Barendrechters. De tactische wijziging die gemaakt wordt heeft wel effect maar doordat de achterstand inmiddels zeven punten bedraagt gaat de tijd dringen. Met nog drie minuten te gaan neemt Binnenland een time-out en spreekt hierin het slotoffensief af. Hierdoor weten ze Voorburg nog het vuur aan de schenen te leggen en te naderen tot drie punten (80-77). Dit blijkt alleen niet genoeg en zo verliest Binnenland een belangrijke slag. Eindstand 85-80.

Coach Arjan de Bruin was zeer teleurgesteld na afloop. “Wij konden ons eigen spel spelen, maar zij speelden vanuit hun kracht met veel emotie en dan blijkt deze ploeg niet voor niets een Final Four kandidaat”. Volgende week staat thuis een nieuwe finale op het programma. De buren uit de Maasstad komen dan op visite in De Driesprong.

Topscoorders: Yasalde Paz Costa 22, Niels Plieger 16, Sjoerd van Vilsteren 10, Kevin Karam 10.