Maxime Essenstam tweede nieuwkomer bij Renes/Binnenland

BARENDRECHT – De 23-jarige Maxime Essenstam is de tweede nieuwe aanwinst van Renes/Binnenland. Net als Gabrielle van den Bosch komt Maxime over van Dozy BV Den Helder waar ze de laatste drie jaar voor uitkwam.

Maxime Essenstam begon in 2001 met basketball in Spaarndam om daarna van 2002 t/m 2011 de jeugdopleiding bij Lokomotief in Rijswijk te doorlopen. Via Wereldtickets.nl en Den Helder belandde ze daarna bij het CTO in Amsterdam waarna ze in 2013 weer overstapte naar Dozy Den Helder.

Maxime Essenstam is een center die ook makkelijk kan scoren, zowel inside als outside. Maxime ziet uit naar het spelen bij Renes/Binnenland: “Binnenland komt op mij over als een warme en gezellige vereniging. Er heerst een echt clubgevoel. Niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook daarbuiten. Ik kijk ernaar uit om met het team en de coaches samen te werken aankomend seizoen!

Coach Joost van Rangelrooy ziet ook uit naar haar komst: “Maxime heeft haar studie afgerond en wilde graag weer richting Rotterdam komen. Ik ben daar natuurlijk erg blij mee, want in mijn ogen is Maxime één van de beste centers van de competitie. Ik ken Maxime al langer via Zera en ik heb haar ook gecoacht in het rayonteam vroeger. Een leuke, spontane meid die leergierig is en slim op het veld. Ik kijk er erg naar uit om te beginnen met haar.

Foto: DB basketball.nl

« | »