Gabrielle van den Bosch eerste nieuwe aanwinst Renes/Binnenland

BARENDRECHT – De uit Den Helder afkomstige Gabrielle van den Bosch is de eerste nieuwe aanwinst voor de selectie van Renes/Binnenland voor het seizoen 2016-2017. De shooting-guard komt over van Dozy BV Den Helder waar ze van 1998 tot 2011 haar basketball-opleiding kreeg waarna ze de overstap maakte naar Lekdetec.nl. In 2015 keerde ze voor één seizoen terug naar Dozy BV Den Helder en maakt ze nu de overstap naar Renes/Binnenland. Gabrielle van den Bosch is naast een zeer goed driepuntschutter ook een uitmuntende verdediger. De Helderse kwam tussen 2007 en 2013 ook voor alle Nederlandse jeugdselecties in actie op de Europese Kampioenschappen.

Gabrielle van de Bosch is blij met de overstap: “Ik heb voor Binnenland gekozen omdat ik denk dat Binnenland een leuke, goeie club is en ik er veel zou kunnen leren. Ik vind dat het een goede stap is voor mijn ontwikkeling en hoop een goede bijdrage te kunnen leveren tijdens dit seizoen, binnen en buiten het veld. Ook heb ik er erg veel zin om met deze meiden te gaan spelen en goede prestaties neer te gaan zetten.

Ook coach Joost van Rangelrooy is blij met haar komst: “Gabrielle is al jaren een speelster waar ik van kan genieten. Zeker qua inzet en werklust in de defensie is het iemand die zeer welkom is in onze selectie. Daarnaast kan ze ook nog goed schieten. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met haar.

« | »