BARENDRECHT – Het in Barendrecht gevestigde Metalent heeft zich als bordsponsor verbonden aan het dames eredivisieteam van Lintex-Binnenland.

Metalent is een samenwerkingsverband van bedrijven voor bedrijven om de instroom van jongeren in de metaal- en de maritieme sector bevorderen. Metalent onderhoudt om die reden al jarenlang intensieve contacten met bedrijven, bedrijfsvakscholen en het beroepsonderwijs (vmbo, mbo en hbo) om de aansluiting tussen bedrijfsleven en onderwijs in beide sectoren te verbeteren.

Zie ook: Autopalet nieuwe bordsponsor Lintex-Binnenland

Door de actieve werving en gedegen selectie van jongeren en het volgen van potentiële kandidaten, beschikt Metalent over een omvangrijke opleidingspool op mbo- en hbo niveau. Talentvolle en gemotiveerde jongeren die via BBL-opleidingen en duale hbo-opleidingstrajecten opgeleid worden tot de beste vakkrachten voor de sector. Metalent heeft de kennis, ervaring en de contacten; en weet welke jongeren de bedrijven zoeken.

Om bedrijven te voorzien van de beste jonge vakkrachten, biedt Metalent de kandidaten naast BBL- en duale hbo-trajecten ook  extra mogelijkheden en kansen om zich succesvol te ontwikkelen. Zowel vakinhoudelijk maar ook als persoon, worden ze uitgedaagd en gecoacht en leren ze hun grenzen te verleggen. Metalent werkt intensief aan hun ontwikkeling zodat de bedrijven straks hun vakman of –vrouw van de toekomst kunnen verwelkomen.

Metalent − een initiatief van DMdeltametaal − is een samenwerkingsverband van en voor bedrijven in de metaal en de maritieme sector. De formule ‘van bedrijven – voor bedrijven’ werkt al meer dan 45 jaar. Metalent is er voor de CAO’s metalektro, metaal en techniek.





« | »