Atletiek, Steeple (Archieffoto)

BARENDRECHT – De 16-jarige B-juniore Kristel van den Berg van het Energie Running Team behaalde donderdagmiddag 30 juli een gouden medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor Senioren in de vrouwenfinale van de 3.000 meter Steeple Chaase in een tijd van 10.50.34 minuten. Atletiekvereniging Energie is zeer verheugd met dit NK-goud.

Na een tot iets minder resultaten leidend voorseizoen, waarin door Kristel net geen ticket voor het Europese Jeugdkampioenschap werd gehaald ondanks een zeer snelle tijd in het Belgische Oordegem, waar ze een mooi PR van 10.30.49 op de klokken bracht, ging het donderdag in de namiddag uitstekend. Een mooie vlakke race en haar goede Steeple-techniek leidde naar een verdiend kampioenschap; op de streep kon ze een blije glimlach tonen voor het behalen van haar NK-goud.

NK-senioren

Op het NK-senioren in het Olympisch Stadion in Amsterdam waren nog een tweetal junioren van het Energie Running Team present. De 15-jarige C-juniore Shurianty Mathilda liep 800 meter; zij werd zaterdag in de series uitgeschakeld na haar race in 2.19.55 voltooid te hebben.

De 17-jarige B-juniore Ashley Melcherts wist zich zaterdag te plaatsen voor de finale op zondag. Met een prima tijd van 2.09.88 behaalde zij op zondag 2 augustus een vijfde plaats met 4 seconden achterstand op winnares Lisanne de Witte van Trias.

Sprintster Deborah Westfa kwam tijdens de 2e dag van het NK tot de halve finale van de 100 meter. Er werd hard gelopen en Deborah was niet helemaal tevreden over haar race. Zij finishte desondanks in 12,83 seconden. Tijdens kwalificatie ronde voor de 200 meter slaagde Deborah er niet in om zich te kwalificeren voor de halve finale. Hier liep zij 26,69 seconden.

Kristel van den Berg Nederlands kampioene op de 3000 meter steeple!!!