4 okt: BMX Club 2 finale op De Bongerd, Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdag 3 oktober wordt op de fietscrossbaan op Sportpark De Bongerd de finale van de Club 2 club gereden. De competitie met collega vereniging uit Oud Beijerland. De wedstrijd start om 10:00, entree is gratis en u bent van harte welkom om deze booming extreme sport met eigen ogen te zien.

De startheuvel af, keihard en superslim fietsen, scherp de bocht door en de heuvels springen.Het lijkt eenvoudig als je de jongens en meiden van FCCBarendrecht op de kleine fietsen over de baan ziet rijden. In werkelijkheid moet je snelheid, behendigheid en stuurbeheersing zo goed mogelijk combineren. Moed en stalen zenuwen zijn ook nog belangrijk om zo snel mogelijk de finish te halen. Een BMX wedstrijd staat garant voor spektakel, een prachtige sport om als toeschouwer naar te kijken.

Finale BMX West

Ook voor de BMX West competitie is de finale in zicht. Zondag 27 september werd de een na laatste, en negende competitie gereden in Uithoorn. Een baan met een paar kombochten waar menig Barendrechter zich op stukbeet, maar ook een baan waar een paar mooie persoonlijke successen werden behaald. Uiteraard luid aangemoedigd door supportende ouders.

In Uithoorn werden manches werden gereden door Kevin, Chad, Kian.

In de halve finales gaat het vaak nek aan nek om bij de eerste 4 te rijden. B-finale zijn er gereden door: Terje (boys 7), Tycho, Kees en Thijs (boys 9), Mees en Max (boys 10), Luc (boys 11), Mandy en Daniëlle (girls 15+)

Knappe A-finales werden gereden door Reza (2), Teun (5), Nova (4), Mika G (3), Stijn (1), Boyd (5), Ruben (8), Arnold (6), Lotte (5), Matthieu (2)

« | »