100 nieuwe parkeerplaatsen langs de Dierensteinweg eind maart gereed (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Langs de Dierensteinweg, tegenover het Lokaal Opleidingen Centrum (LOC) is een parkeerterrein aangelegd. Door de komst van het LOC ontstaat behoefte aan meer parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Michel Koorn (projectleider gemeente Barendrecht): “Het parkeerterrein is nagenoeg gereed, de laatste werkzaamheden worden op korte termijn afgerond. Naar verwachting kan het parkeerterrein eind maart in gebruik worden genomen.

Op het parkeerterrein is plek voor circa honderd auto’s en twee bussen. Het terrein biedt ook parkeergelegenheid aan bezoekers van schietvereniging De Vrijheid en sportpark De Bongerd. Het eigen parkeerterrein van De Bongerd wordt in de loop van dit jaar ook nog uitgebreid.

Aanleg oversteekplaats

Koorn: “De parkeerplaats zal bereikbaar zijn via een afslag op het in 2014 aangelegde verkeersplein ter hoogte van De Bongerd. Om veilig van het parkeerterrein bij het LOC en De Bongerd te kunnen komen en andersom, wordt ter hoogte van het verkeersplein (aan de kant richting de 1e Barendrechtseweg) een oversteekplaats aangelegd. Deze wordt van dinsdagavond 31 maart tot vrijdagochtend 3 april (tussen 20.00 en 6.00 uur) aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt steeds één rijstrook afgesloten.

Veilig oversteken

Pas als de oversteekplaats klaar is en veilig overgestoken kan worden, wordt de parkeerplaats in gebruik genomen. Rondom de oversteekplaats worden verkeersdrempels aangelegd. Ook komt er LED-verlichting in het wegdek die aangaat als er een voetganger aankomt. En er komt een waarschuwingsbord met verlichting naast de oversteekplaats te staan.

Duurzame verlichting

Bij de bouw van het LOC is duurzaamheid een heel belangrijk aspect. Ook bij de aanleg van het bijbehorende parkeerterrein hebben we rekening gehouden met duurzaamheid: de openbare verlichting op het terrein bestaat uit energiezuinige LED- verlichting.

Het LOC

In het LOC komen de Focus Beroepsacademie (VMBO), het Albeda College, het Da Vinci College (beide MBO) en een NOC*NSF sporthal. Naar verwachting wordt de nieuwbouw voor de zomervakantie van dit jaar opgeleverd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »