€32.000 voor nieuwe verlichting langs fietspad Dierensteinweg in Barendrecht

BARENDRECHT – Het college heeft €32.000 uitgetrokken voor het plaatsen van led-verlichting langs het fietspad aan de Dierensteinweg. Het gaat om het stuk fietspad tussen de rotonde bij de 1e Barendrechtseweg en sportpark de Bongerd.

Dimbare led-verlichting

De verwachting is dat het aantal fietsers zal gaan toenemen als het LOC klaar is. Om dit zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, heeft het college besloten de verlichting op die plek uit te breiden voor een bedrag van 32.000 euro. In het kader van duurzaamheid is gekozen voor led-verlichting die tussen tien uur ‘s avonds en zeven uur ’s ochtends gedimd wordt tot 70%

In dit nieuwe gebouw langs de Dierensteinweg komen de Focus Beroepsacademie (VMBO), het Albeda College, het Da Vinci College (beide MBO) en een NOC*NSF sporthal.

Dynamische oversteekplaats

Eerder werd al bekend dat de oversteekplaats vanaf het LOC naar de nieuwe parkeerplaatsen gebruik zal gaan maken van dynamische led verlichting. Als een voetganger de Dierensteinweg wil gaan oversteken gaat automatisch de led-verlichting aan die in het wegdek is verwerkt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »