15:00 - 15:30 (Dorpsstraat/Doormanplein), Roparun Doorkomst Barendrecht 2014

BARENDRECHT – Op maandag 25 mei 2015 vindt in Barendrecht de 8e Doorkomst van de Roparun plaats. Het organisatiecomité, bestaande uit Gert-Jan en Alice ter Borg, Cor Dorst en Thiemen Teerling, zoekt extra sponsors om van de Doorkomst een nog groter feest te kunnen maken dan in voorgaande jaren. Iedere bijdrage, in welke vorm dan ook, is welkom.

Mogelijk geïnteresseerde sponsors kunnen vrijblijvend een afspraak maken met Alice ter Borg om de sponsormogelijkheden te bespreken via doorkomstroparunbarendrecht [@] gmail.com of via 06 53 54 02 72.

Unieke doorkomstgemeente

Barendrecht is een unieke doorkomstgemeente. Alle teams uit Hamburg én Parijs lopen en fietsen door de gemeente. De Doorkomst is een feest voor iedereen, zowel voor de deelnemende teams als voor de mensen die de sporters aan komen moedigen en bezoekers die gewoon voor de gezelligheid komen.

Geldprijs verkiezing Roparunstad

Barendrecht werd in 2013 al eens uitgeroepen tot de op één na leukste Doorkomstgemeente voor de route vanuit Hamburg. Dit jaar heeft het organisatiecomité zich een duidelijk doel gesteld: de leukste Doorkomstgemeente worden. Dat kan door een groter deel van de route te betrekken bij de Doorkomst en de route nog verder aan te kleden. Aan het winnen van de verkiezing tot Roparunstad, de gezelligste gemeente op het parcours, is een geldprijs verbonden die lokaal besteed mag worden aan de zorg voor kankerpatiënten.

Estafetteloop van 500 kilometer

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto van de loop: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »